Wat weegt een beagle? Hoeveel is normaal?

Wat weegt een beagle? Hoeveel is normaal? Dat gaan we uitzoeken. In dit artikel onderzoeken we het gemiddelde gewicht van een beagle en hoe dat zich verhoudt tot het gemiddelde gewicht van andere hondenrassen. We zullen ook kijken naar enkele redenen waarom beagles meer of minder wegen dan andere rassen.

De beagle is een kleine tot middelgrote hond met een schofthoogte van 30 tot 40 cm. Zijn ideaal gewicht is tussen 11 en 15 kg, afhankelijk van de schofthoogte. Beagles eten graag en zullen snel te zwaar gaan wegen.

Dus, of je nu zelf een beagle-eigenaar bent of gewoon geïnteresseerd in hondengewichten, lees verder voor alle antwoorden!

Ideaal gewicht van een beagle

Het gemiddelde gewicht van een beagle is ongeveer 10 tot 14 kg. Maar zoals bij alle honden is er enige variatie in gewicht bij individuele beagles. Sommige beagles wegen slechts 8 kg, terwijl andere tot 15,9 kg kunnen wegen.

Eén manier om te weten of uw beagle het juiste gewicht heeft, kijkt u naar zijn lichaamsconditiescore. Dit is een eenvoudige manier om te beoordelen of een hond te dik, te dun of precies goed is. Hiervoor moet u aan de ribben van uw beagle voelen. Als u ze niet gemakkelijk kunt voelen, heeft uw beagle waarschijnlijk overgewicht.

Hoeveel weegt een beagle puppy

Als hij een puppy is, weegt dit hondenras gewoonlijk 4-6 pond. Maar het is niet ongewoon dat hij snel groeit, als kool – deze honden worden over het algemeen sneller volwassen dan de meeste. Als uw pup echter te snel in gewicht toeneemt, kan dit wijzen op een onderliggend probleem waarnaar moet worden gekeken – meestal kan dit worden toegeschreven aan de voeding.

Beagles zijn gefokt voor de jacht en hun liefde voor vlees is instinctief. Blijf de eerste week nadat u uw nieuwe puppy thuisbrengt bij het voer dat hij in de winkel of bij de fokker kreeg. Daarna kunt u beginnen met het nieuwe voer te mengen met het oude voer. Ongeveer een maand later kunt u volledig overschakelen op het nieuwe voer. Het is belangrijk om uw Beagle pup altijd een voedzame maaltijd te geven om zijn groei en ontwikkeling te ondersteunen. Honden van jagers zoals Beagles hebben veel eiwitten nodig om mager en gespierd te blijven, dus zorg ervoor dat zijn voeding kwaliteitsvleesbronnen bevat. U kunt zijn droge brokken aanvullen met gekookte kip, gemalen rundvlees of ander eiwitrijk voedsel. Door een paar eenvoudige richtlijnen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw Beagle pup gezond en gelukkig opgroeit.

Tips voor het gewicht goed te houden

Laat uw beagle geen overgewicht krijgen. Een beagle met overgewicht loopt het risico op gezondheidsproblemen zoals gewrichtsproblemen, suikerziekte en ademhalingsproblemen.

Als u denkt dat uw beagle overgewicht heeft, praat dan met uw dierenarts over de beste manier om hem te helpen afvallen.

Niet teveel voer

Beagles eten graag, en ze zullen snel overgewicht krijgen als u ze te veel voedsel geeft.

Geef uw beagle hondenvoer van hoge kwaliteit. Beagles hebben veel energie nodig, dus ze hebben een voeding nodig die veel calorieën bevat.

Hoeveel voer een beagle nodig heeft, is moeilijk te zeggen en dat hangt af van hoeveel hij beweegt. De tabel hieronder zal je op weg helpen voor het geven van de juiste hoeveelheid aan hondenbrokken voor je beagle.

Gewicht puppyVoersoortGeschatte hoeveelheid voer in g/dag
6 kgNatvoer400 – 650 gram
10 kgBrokken150 – 200 gram
Aanbevolen hoeveelheid voer voor een Beagle puppy met normale activiteit

VoersoortGeschatte hoeveelheid voer in g/dag
Eukanuba Dog Adult Medium Breed150 – 200 gram
Edgard & Cooper Verse Scharrelkip Adult140 – 180 gram
Edgard & Cooper Wild & Eend Blikvoer500 – 650 gram
Aanbevolen hoeveelheid voer voor een volwassen Beagle van 13 kg met normale activiteit

Genoeg beweging

Geef uw beagle voldoende beweging. Beagles zijn actieve honden en moeten elke dag gesport worden. Een goede manier om uw beagle te trainen is om met hem te gaan wandelen of rennen. U kunt ook apporteren met hem of hem meenemen naar het hondenpark.

Beagles zijn kleine tot middelgrote honden, dus ze hebben niet veel ruimte nodig om rond te rennen. Maar ze hebben wel voldoende beweging nodig om gezond en fit te blijven.

Alternatief belonen

Als je hond goed gedrag vertoond prijs hem of geef hem een traktatie. Maar geef hem niet te veel lekkers, anders wordt hij te dik.

U kunt ook speelgoed gebruiken als beloning. Beagles houden van spelen, dus dit is een geweldige manier om ze actief en gezond te houden.

Een ander alternatief is om je hond te belonen met aandacht zoals een knuffel.

Vergelijkbare berichten