Zijn Shiba inus goed voor allergische mensen?

Ben je verliefd geworden op de oranjerode pup die op een vos lijkt? Misschien ben je verliefd geworden op een Shiba Inu en wil je hem mee naar huis nemen. Hij is luchtig en vacht is wat je krijgt. Maar als u een hondenallergie hebt, moet u weten dat de Shiba Inu misschien niet uw beste keuze is.

Als u vatbaar bent voor allergieën, vraagt ​​u zich misschien af ​​of Shiba Inus hypoallergeen is. Shiba Inus zijn niet hypoallergeen. Shiba Inus hebben twee lagen vacht. Wanneer ze de vacht werpen, komen huidschilfers van huisdieren in tapijten, meubels en lucht terecht. Huidschilfers van huisdieren kunnen uw immuunsysteem activeren en allergische reacties veroorzaken.

Zijn Shiba Inus hypoallergeen?  

Shiba Inus zijn niet hypoallergeen. Ze hebben huidschilfers. Huidschilfers zijn een klein stukje dode huid dat uw huisdier afwerpt. Omdat huidschilfers zo klein zijn, kunnen huidschilfers gemakkelijk in de lucht komen. Deze blijven in de tapijten en meubels.

Wanneer u de huidschilfers van huisdieren inademt, kan uw immuunsysteem erop reageren. Sommige mensen hebben geen reacties op huidschilfers. Terwijl sommige mensen ernstige allergiesymptomen vertonen voor huidschilfers van huisdieren.

Shiba Inus veranderen twee keer per jaar hun vacht. Onthoud dat dit niet simpelweg zijn “veranderen” is. Wanneer Shiba Inus hun vacht verandert, komt haar overal! Er komt haar op uw kleding, op uw meubels en in uw tapijt. Wanneer Shiba Inus ruien, werpen ze veel.

Volgens een studie uit 2011 in het American Journal of Rhinology and Allergy – geen enkele hond is 100% hypoallergeen. Sommige honden werpen minder en veroorzaken minder huidschilfers van huisdieren. Maar alle honden hebben tot op zekere hoogte huidschilfers.

Mensen kunnen allergisch zijn voor huidschilfers van huisdieren of hondenspeeksel. Als u aan hondenallergieën lijdt, bent u allergisch voor een van deze twee dingen. Met een hond met dubbele vacht zoals Shiba Inu, zal er veel huidschilfers zijn.

Shiba Inu vacht

De Shiba Inu is een dubbelgecoat ras. Ze hebben een bovenvacht. De bovenvacht is een stijve, rechte vacht. De binnenvacht is een dikke zachte ondervacht. De buitenste laag beschermt ze tegen de zon, water en andere voorwerpen. De binnenvacht is een dichte pluis die de Shiba Inu helpt warm te blijven. Shiba Inus zijn gefokt als jachthonden in de bergen en het is belangrijk dat ze warm blijven.

Je zult horen dat sommige honden haar hebben en andere honden vacht. Als uw hond haar heeft, zijn ze meestal beter voor mensen met een allergie. Maar als uw hond vacht heeft, zullen ze meer huidschilfers van huisdieren veroorzaken. Dus als u een ernstige allergielijder bent, is het misschien beter om een ​​hond met haar te nemen in plaats van met vacht. Shiba Inus hebben vacht.

Hoeveel werpt Shiba Inus?

Shiba werpt zwaar af (Bron: 
myfirstshiba.com)

De Shiba Inu werpt het hele jaar door matig. Maar twee keer per jaar ruien ze hun ondervacht op. Als ze hun ondervacht verliezen, vind je hun vacht op je kleding, meubels en overal in huis.

Elk verlies duurt ongeveer een maand. Als uw Shiba Inu zich in een van de verharingsperioden bevindt, moet u uw hond regelmatig borstelen om al die extra vacht te verzorgen.

Hoe vaak verliest een Shiba inu haar?

Shiba Inus werpt vrijwel het hele jaar door. Maar de belangrijkste uitscheiding van grote volumes vindt plaats wanneer ze hun ondervacht blazen. Shiba Inus veranderen hun ondervacht twee keer per jaar. Elke keer dat ze hun ondervacht verliezen, duurt het verlies van het hoge volume ongeveer 1 maand.

Dus als je een Shiba Inu koopt, zul je het hele jaar door problemen met afstoten moeten oplossen.

Symptomen van hondenallergie

Als u vermoedt dat u mogelijk allergisch bent voor honden, let dan op deze symptomen:

  • Niezen
  • Hoesten
  • Loopneus
  • Keelpijn
  • Waterige rode ogen
  • Uitslag of ontsteking op uw huid

Ernstigere symptomen zijn onder meer zwelling van de ogen en lippen, zijn anafylactische schokken. Als u een van deze ernstigere symptomen heeft, moet u serieus overwegen of u een Shiba Inu of een hond wilt. Raadpleeg een arts om te bespreken of u een EpiPen nodig heeft die u bij u kunt dragen.

Het is ook belangrijk om na te gaan waarvoor u precies allergisch bent. Het kan huidschilfers zijn, of het kan speeksel zijn of het kan urine zijn. Als u allergisch bent voor speeksel of urine, maakt het niet uit of de hond hypoallergeen is.

Allergieën worden niet beter met meer blootstelling, ze worden zelfs erger met meer blootstelling. Het is dus belangrijk om te bedenken of je de kans wilt wagen.

Allergieën vertonen verschillende symptomen van persoon tot persoon. Het is het beste om op een of meer van deze symptomen te controleren wanneer u overweegt een Shiba Inu te krijgen.

Zal Shiba Inus uw allergie veroorzaken?

Hoe weet u of een Shiba Inu uw allergieën veroorzaakt? Het is het beste om erachter te komen of u allergieën heeft voordat u de hond mee naar huis neemt.

Tijd doorbrengen met een Shiba Inu

De beste manier om te weten of een Shiba Inu uw allergieën veroorzaakt, is door een bepaalde tijd met een Shiba Inu door te brengen. Als u in deze tijd ernstige reacties ervaart, kunt u de Shiba Inu het beste vermijden.

Krijg een allergietest

Als u vermoedt dat u mogelijk allergisch bent voor huidschilfers van huisdieren, overweeg dan om een ​​allergietest te laten doen. U kunt uw huisarts om een ​​allergietest vragen. Als uit de allergietest blijkt dat u ernstige allergische symptomen heeft voor huidschilfers van huisdieren, is het misschien het beste om huisdieren helemaal te vermijden. Mensen met bronchitis of astma moeten voorkomen dat ze een hond krijgen.

Als u een lichte allergie heeft voor huidschilfers van huisdieren, kunt u overwegen om een ​​Shiba Inu te kopen. Weet gewoon dat u uw symptomen moet beheersen.

Hoe het haarverlies verminderen

Als u al een Shiba Inu heeft en u enkele symptomen van allergieën heeft, dient u voorzorgsmaatregelen te nemen om uw allergiesymptomen tot een minimum te beperken.

# 1. Baad uw Shiba Inu regelmatig

Door uw Shiba Inu regelmatig te wassen, vermindert u de hoeveelheid huidschilfers. Zorg er wel voor dat u uw hond niet te veel wast. Als je dat doet, krijgt hij een droge en jeukende huid. De droge jeukende huid kan leiden tot nog meer huidschilfers van huisdieren in de lucht.

# 2. Borstel uw Shiba Inu regelmatig

Het is belangrijk dat u uw Shiba Inu buiten poetst in plaats van binnenshuis. Wanneer u uw hond buiten borstelt, blijft de huidschilfers buiten.

Een Shiba Inu buitenshuis verzorgen

U kunt ook het haar van uw huisdier föhnen om huidschilfers te verminderen. Tijdens de periodes van zware vervelling, moet u uw Shiba Inu dagelijks poetsen. Gedurende de rest van het jaar moet u uw Shiba Inu een of twee keer per week poetsen.

# 3. Zorg voor een huisdiervrije ruimte

Het is goed om een ​​gebied te hebben dat niet toegankelijk is voor uw hond. Uw slaapkamer of waar u ook slaapt, moet iets zijn dat verboden is voor uw hond. Dit zal uw nachtelijke allergiesymptomen helpen.

# 4. Gebruik een HEPA-luchtreiniger

Het gebruik van een HEPA-luchtreiniger helpt bij het verwijderen van huidschilfers van huisdieren uit de circulerende lucht in huis. Er zijn veel opties – hier is er een die we gebruiken. Het werkt redelijk goed bij het verwijderen van allergenen uit de lucht.

# 5. Stofzuig je vloer

Als u vloerbedekking heeft, overweeg dan om dagelijks te stofzuigen. Tapijten kunnen huidschilfers aantrekken en het is moeilijk om huidschilfers van tapijten te verwijderen. Overweeg indien mogelijk het tapijt te verwijderen en tegels of hardhouten vloeren aan te brengen.

# 6. Bewaar uw schone kleren uit de buurt van huidschilfers

Bewaar uw kleding in de lades waar de kleding niet in contact komt met de huidschilfers van huisdieren. Als u kleding in de kast heeft, zorg er dan voor dat de ruimte in de kast niet toegankelijk is voor uw hond.

# 7. Was je handen nadat je je Shiba Inu hebt geaaid

Nadat u uw hond heeft geaaid, moet u uw handen wassen en ze uitspoelen voordat u uw gezicht aanraakt. Het is in het begin moeilijk om dit te doen. Maar met wat oefening zul je erin slagen om je handen weg te houden van je gezicht zonder het te wassen.

# 8. Neem allergiemedicatie

Als u al een Shiba Inu heeft en u ervaart ernstige reacties, en u wilt uw hond niet opgeven, overweeg dan een allergieschot of medicijnen.

Antihistaminica kunnen helpen bij milde symptoombestrijding en werken meestal erg snel. Maar u moet overwegen of u continu antihistaminica wilt gebruiken als u uw hond heeft. Antihistaminica zoals Zyrtec werken voor sommige mensen.

Sommige mensen met een allergie moeten een immunotherapie-injectie nemen om hun allergieën onder controle te houden. Raadpleeg uw arts over uw symptomen en beslis wat voor u werkt.

Als u ernstige symptomen heeft, overweeg dan om hierover met uw arts te praten. Neem uw definitieve beslissing om een ​​hond te krijgen op basis van de feedback van de arts.

Beste hondenrassen voor mensen met allergieën

Er zijn geen honden die 100% allergievrij zijn. Maar er zijn honden die heel weinig werpen in vergelijking met de Shiba Inu.

Meestal werpen kleinere honden een kleinere hoeveelheid af.

Sommige rassen die heel weinig afstoten, zijn goed voor mensen met allergieën. Hier zijn de beste hondenrassen voor mensen met allergieën.

Slechtste hondenrassen voor mensen met allergieën

Hier zijn enkele van de ergste honden voor mensen met allergieën. Vermijd deze rassen als u allergisch bent voor huidschilfers van huisdieren.

Basset Hounds

Zijn Shiba Inus goed voor mensen met allergieën? – Laatste gedachten

Shiba Inus zijn schattige huisdieren en hun bont geeft ze een schattige Foxy-look. Maar het kan bij sommige mensen ook allergieën veroorzaken. Als u denkt dat u mogelijk allergisch bent voor Shiba Inus, zorg er dan voor dat u wordt getest op allergieën voor huidschilfers van huisdieren. Probeer ook de dagen of twee met een Shiba Inu door te brengen om er zeker van te zijn dat u geen allergische reacties krijgt. Het zou zonde zijn als je een Shiba Inu krijgt en deze moet inleveren voor je allergieën.

Vergelijkbare berichten