Kunnen Beagles het warme zomerweer verdragen?

Beagles staan ​​bekend om hun voorliefde voor het buitenleven. Het is een van de dingen die ze zulke geweldige metgezellen maken. 

Als je op zoek bent naar een hond die met je meegaat op buitenavonturen, dan zou een beagle bovenaan de lijst moeten staan. En als je al een beagle in je familie hebt, weet je dat een van hun favoriete plekjes waarschijnlijk een stukje zon is bij een deur of raam. Dat gezegd hebbende, te veel hitte kan gevaarlijk zijn voor beagles en het is belangrijk om tijdens de zomermaanden maatregelen tegen de hitte te nemen.

Dit geldt met name als u in een bijzonder warm klimaat leeft. Door basisveiligheidsmaatregelen te nemen, kunt u uw beagle veilig en comfortabel houden. Lees verder voor alle informatie die je nodig hebt over hoe je je hondenvriend kunt beschermen wanneer de temperatuur stijgt!

Welke hitteniveaus kunnen Beagles verdragen?

De zomer is een geweldige tijd om je beagle-buddy mee te nemen op buitenwandelingen, maar het kan moeilijk zijn om te weten wanneer de hitte te veel voor ze is. Hoewel beagles kortharige honden zijn, is het belangrijk om te onthouden dat ze in feite nog steeds een bontjas van volledige lengte dragen en vrij snel oververhit kunnen raken. 

Dit geldt voor alle honden, en het is gedeeltelijk vanwege belangrijke fysiologische verschillen. Ten eerste zweten honden, in tegenstelling tot mensen, niet. Dit betekent dat ze geen effectief mechanisme hebben om hun lichaam te koelen. In plaats daarvan hijgen ze door hun mond, waardoor er een kleine hoeveelheid verdamping ontstaat om zichzelf af te koelen.

Over het algemeen zijn beagles een van de meer hitte-tolerante hondenrassen en kunnen ze gedurende een redelijke tijd comfortabel temperaturen van ongeveer 0 tot 32 graden Celsius aan. Bij elke temperatuur boven de 32 moet u de toestand van uw hond nauwlettend in de gaten houden en moet u proberen de blootstelling aan direct zonlicht te beperken. 

Het is ook belangrijk om te overwegen of uw hond aan zware lichamelijke inspanning deelneemt of dat er andere verzachtende factoren zijn waardoor hij sneller oververhit kan raken. Zelfs bij een warme temperatuur onder de 32 graden moet uw beagle altijd toegang hebben tot schaduw en voldoende koel water.

Vermijd indien mogelijk hete grond

beagle

Een ander ding om te overwegen als u uw hond in de zomer uit laat, is de temperatuur van de grond. Bij hoge temperaturen kunnen buitenoppervlakken tot gevaarlijk hoge temperaturen oplopen. Als kinderen hadden de meesten van ons de ervaring onze voeten te verbranden op heet asfalt. Het is geen prettig gevoel! Je beagle voelt hetzelfde als hij op hete oppervlakken loopt. Als het heet genoeg is om je te verbranden, of je een onaangenaam warm gevoel geeft, zal je hond hetzelfde voelen!

Honden hebben zeer gevoelige plekken in hun voetzolen die op dezelfde manier op hun huid reageren. Als het buiten warm is, moet u er rekening mee houden dat u de tere poten van uw hond op gloeiend heet beton plaatst. De oppervlakken die de meeste warmte vasthouden, zijn asfalt en beton, met name zwart asfalt. Het is een goed idee om de grondtemperatuur te controleren wanneer u naar buiten gaat. Als het voor jou te warm is om op blote voeten te lopen, dan is het te warm voor je beagle! 

Toch hoef je de wandelingen niet te missen. Blijf gewoon zoveel mogelijk in de buurt van de zachtere gebieden. Gras en schaduwrijk vuil is het meest comfortabel om te wandelen.

En vergeet zand niet! Zand kan net zo heet worden als beton en asfalt, dus als je je hond uit hebt voor een dag vol plezier en zon, zorg er dan voor dat hij een plek heeft om te liggen die niet direct op heet zand is.

Tips bij het reizen in de zomer met Beagles

Als je overweegt om je harige metgezel deze zomer mee op reis te nemen, zorg er dan voor dat je voorbereid bent. Hoe graag we het ook willen horen, soms is de beste plek voor uw beagle thuis of in het gezelschap van een dierenoppas of pension. 

Overweeg voordat u op reis gaat waar uw beagle zal verblijven en of het mogelijk is om de omgeving te beheersen om ze veilig en koel te houden. De onontkoombare hitte van buiten kamperen op het hoogtepunt van de zomer, bijvoorbeeld, kan te veel zijn. 

Aan de andere kant, als u weet dat uw hond een hotelkamer of camper met airconditioning zal hebben om in rond te hangen, zullen ze het heel goed vinden om mee te gaan voor de rit!

De belangrijkste regel om in de zomer met je beagle te reizen, is om ze nooit alleen in de auto achter te laten. Bedenk hoe warm uw auto is als u erin stapt nadat deze slechts een paar minuten in de zon heeft gestaan. 

Veel hondenbezitters denken dat het geen probleem zal zijn om hun hond vijf of tien minuten in de auto te laten, maar de waarheid is dat een hond bij extreme temperaturen binnen enkele minuten kan overlijden. 

Als je je beagle in een auto achterlaat, kan de hitte nergens heen. Het is alsof je je hond een paar minuten in een oven legt! Daarom moet u zo plannen dat uw hond uit de auto kan komen wanneer u dat doet. Hiervoor kan wat extra hulp nodig zijn, zoals iemand de hond uitlaten terwijl de ander naar buiten gaat om naar het toilet te gaan.

U wilt er ook zeker van zijn dat u alles meeneemt dat uw hond nodig heeft om koel en comfortabel te blijven. Dit is inclusief een reiswaterbak of -fles. Het is erg belangrijk om regelmatig water aan te bieden. Als je op roadtrip bent, wil je misschien zelfs af en toe speciale stops maken, zodat je beagle kan hydrateren en zichzelf kan ontlasten.

U wilt er ook zeker van zijn dat hij of zij comfortabel en veilig in uw voertuig zit. Dit kan worden bereikt met een kennel/kooi of een veiligheidsgordel voor honden. Als uw hond bijzonder angstig is om te reizen, kunt u met uw dierenarts praten. Uw dierenarts kan suggesties doen en mogelijk zelfs medicijnen voorschrijven om de reis voor iedereen soepeler te laten verlopen.

Hoe u uw beagle kunt trainen tijdens warm weer

Natuurlijk is het, ongeacht het weer, belangrijk dat uw hond de beweging krijgt die hij nodig heeft om gezond te blijven. Gelukkig zijn er veel manieren waarop je ze kunt helpen om aan hun fysieke activiteit te komen, zelfs in de heetste temperaturen.

De belangrijkste tip die ik je kan geven, is om te voorkomen dat je op de heetste uren van de dag buiten bent. Uw beagle ’s ochtends of ’s avonds meenemen om te wandelen – of naar het strand of waar dan ook – zal veel comfortabeler zijn voor alle betrokkenen. De temperatuur kan tientallen graden variëren tussen de middagpieken en vroege/late temperaturen. U elimineert ook de zorgen over blootstelling aan de zon, die tijdens die uren veel minder gevaarlijk zijn.

Als u naar buiten moet als de zon op zijn hoogst staat, beperk dan de hoeveelheid tijd die u buiten doorbrengt en/of de mate van intensiteit van de lichaamsbeweging. Zelfs als je beagle van hardlopen houdt, zijn extreem warme dagen er niet de beste tijd voor. Dagen met extra hoge temperaturen kunnen meer ontspannen wandelingen betekenen. Je moet ook schaduw zoeken en je beagle er zoveel mogelijk in houden. Nogmaals, de verschillen in temperatuur en zonneschijnintensiteit kunnen enorm zijn!

Houd ten slotte de trainingsperioden kort tijdens hittegolven. Het is beter om elke dag meerdere korte wandelingen of buitenspeelmomenten te voorzien dan om lange tijd in de hitte te zijn. En vergeet niet dat lichaamsbeweging niet beperkt is tot het buitenleven. U kunt overal actief met uw hond spelen! Touwtrekken en andere fysieke spellen tellen allemaal als oefening en kunnen worden gespeeld in het comfort van de woonkamer met airconditioning.

Tekenen van uitdroging bij honden

Helaas kunnen onze honden ons niet vertellen dat ze uitgedroogd zijn, dus het is onze taak als hondenbezitters om ervoor te zorgen dat ze in orde zijn en de hoeveelheid water krijgen die ze nodig hebben. 

Indien onbehandeld, kan uitdroging veranderen in veel ernstigere aandoeningen die ernstige schade aan uw beagle kunnen toebrengen, dus preventie en snelle behandelingen zijn de sleutelwoorden. Enkele van de belangrijkste symptomen van uitdroging bij honden zijn:

 • Dik speeksel
 • Hijgen
 • Verzonken, droog ogende ogen
 • Droge neus
 • Droge huid of roos
 • Problemen met ademhalen
 • Braken met of zonder diarree
 • Verlies van eetlust
 • Kleverig, droog tandvlees
 • Verlies van huidelasticiteit
 • Verminderd energieniveau

Van al deze symptomen is het letten op de elasticiteit van de huid een van de gemakkelijkste om op te testen. Als u zachtjes aan de huid van uw hond trekt, zal deze over het algemeen terugzakken en zich dichtbij hun lichaam vormen. Als het echter voor een langere tijd in positie blijft nadat u eraan heeft getrokken, is het zeer waarschijnlijk dat uw hond ernstig uitgedroogd is. 

De eenvoudigste remedie voor uitdroging is uw hond voldoende water geven, maar in extreme gevallen moeten ze mogelijk hun elektrolyten helemaal aanvullen. In dit soort gevallen moet u op zoek gaan naar, door dierenartsen goedgekeurde, elektrolyten-aanvullers samen met water om hen te helpen hun kracht terug te krijgen. 

Tekenen van een zonnesteek bij honden

Hitteberoerte en zonnesteek zijn extreem gevaarlijke omstandigheden waarbij de lichaamstemperatuur enkele graden boven de normale temperatuur stijgt als reactie op de hitte in de omgeving. Een zonnesteek kan bij honden heel snel gebeuren, omdat ze hun lichaamswarmte niet efficiënt kunnen afvoeren. Indien onbehandeld, kan een hitteberoerte uiteindelijk de dood tot gevolg hebben.

De tekenen van een hitteberoerte zijn in het begin misschien niet meteen duidelijk, daarom is het zo belangrijk om op de hoogte te zijn van de temperatuur en om je beagle in de gaten te houden als het buiten warm is. Als u merkt dat uw hond overmatig hijgt, is dit een teken dat hij uitgedroogd en warm kan zijn, wat betekent dat u schaduw, lagere temperaturen, water of andere manieren om af te koelen moet aantreffen.

Lethargie en onwil om te bewegen zijn ernstigere tekenen van ongemak en zouden reden tot bezorgdheid moeten zijn. Kwijlen, moeite met eten of totaal gebrek aan eetlust, snelle hartslag, rood tandvlees of braken kunnen het gevolg zijn als een hitteberoerte niet wordt gecontroleerd. Als uw beagle een paar van deze symptomen vertoont, moet dit zeer serieus worden genomen en moet uw hond zo snel mogelijk naar een ruimte met airconditioning (of de koelste ruimte buiten) worden verplaatst.

Als uw hond deze ernstige symptomen ervaart, moet u de hond niet alleen afkoelen, maar ook overwegen contact op te nemen met een dierenarts voor noodgevallen voor verdere instructies en verzorging.

Hoe u uw beagle tegen de hitte kunt beschermen?

Uw hond hoeft het zomerplezier niet te missen als u de basisveiligheidsmaatregelen volgt om uw beste vriend zo koel mogelijk te houden.

Hier zijn enkele tips om je beagle koel te houden in de zomer:

 1. Vermijd om op de heetste uren van de dag buiten te zijn. De gevaarlijkste uren voor oververhitting zijn tussen 11.00 en 16.00 uur, wanneer de zon op zijn hoogst staat en de temperaturen stijgen. Probeer gedurende deze tijd niet voor lange periodes buiten te zijn en, indien nodig, uw hond in de schaduw te houden of hem of haar indien mogelijk binnen te laten.
 2. Trek uw hond geen kleding aan! Dit lijkt misschien een goed idee, maar uw hond heeft al een bontjas aan, dus als u andere kleding aantrekt – zelfs een licht T-shirt – zal hij zich ongemakkelijk voelen in de hitte.
 3. Zorg altijd voor water! Water moet altijd beschikbaar zijn voor uw beagle als u bij warm weer buiten bent. U moet niet alleen water bij de hand hebben zodat uw hond indien nodig kan drinken, maar u moet ook toegang hebben tot koel water voor het geval u uw hond moet afvegen om hem verder af te koelen.
 4. Geef je hond een koude traktatie! Veel beagles houden van een goede, koude traktatie. Hondenijsjes of bevroren koekjes in hondvriendelijke smaken zijn een geweldige manier om uw hond koel en comfortabel te houden.
 5. Neem je beagle mee om te zwemmen. Hoewel beagles niet de meest natuurlijke zwemmers in de hondenwereld zijn, genieten velen van hen wel van een snelle duik of een duik in koel water van tijd tot tijd. Een eenvoudig kinderzwembad zou de slag kunnen slaan. Als uw hond avontuurlijker is, kan een ondiepe zwemplek of strand hem koel houden.
 6. Blijf in het gras. Van beton en asfalt is bekend dat ze heet genoeg worden om letterlijk een ei te bakken. Als het te warm is voor je eigen huid, betekent dat zeker dat het te warm is voor de blote voetzolen van je hond. In het gras of op andere zachte plekken blijven, is de beste manier om te voorkomen dat u de poten van uw hond verbrandt.
 7. Laat uw hond NOOIT alleen in de auto. Jaarlijks sterven op deze manier honderden honden. Zelfs al is het maar een paar minuten, extreme hitte kan – en zal – dodelijk zijn.

Bekijk voor meer tips deze video van een van onze favoriete YouTube-kanalen hieronder:

Aanbevolen producten voor hondenhittebescherming in de zomer

 • Hondenschoenen kunnen een effectieve manier zijn om de voetzolen van uw hond te beschermen tijdens het rondlopen in de zomer. In tegenstelling tot die koude winterlaarsjes waar je misschien bekend mee bent, wil je een lichtgewicht stof overwegen die je pup niet hindert voor lange wandelingen en activiteiten. Door ze licht te houden, kunnen ze zich verplaatsen en wordt voorkomen dat de lichaamstemperatuur van uw hond nog meer stijgt. 
 • Hondenbandana’s kunnen ook een geweldige manier zijn om het gezicht van uw hond tijdens lange wandelingen uit direct zonlicht te houden. Net zoals wij mensen ze zouden gebruiken, kunnen bandana’s voorkomen dat de ogen van uw hond langdurig in het zonlicht worden belast, en kunnen ze hun vochtige neuzen beschermen tegen te droog en kloven.
 • Neuskapstok en fopspenen kunnen ook helpen als de neus van uw hond te droog wordt op lange zomerdagen. Snuiten en neuzen houden een aanzienlijke hoeveelheid vocht vast voor de gezichten van honden, en wanneer ze uitdrogen, kan het erg geïrriteerd en hinderlijk worden voor uw pup.
 • Honden koel mat: Dit is een mat die ontwikkelt is voor het koelen van je hond. Het gebruikt geen elektriciteit en is dit zelf-koelend.

Laatste gedachten

Hitteberoerte en zonnesteek zijn zeer ernstige, vaak dodelijke aandoeningen. Het belangrijkste wapen dat hondenbezitters tegen hen hebben, is om geïnformeerd te worden. U kunt helpen uw beagle koel en veilig te houden, simpelweg door u bewust te zijn van de symptomen en de beste werkwijzen om een ​​zonnesteek te voorkomen. Met deze eenvoudige veiligheidstips in het achterhoofd kan uw hond genieten van een leuke zomer.

Vergelijkbare berichten