Welke bench voor een Maltezer

Je hebt een maltezer hond of puppy aangeschaft en hebt gehoord dat een hondenbench aanbevolen is. Een bench is zeker aanbevolen, maar welke bench voor een maltezer neemt u het beste?

Een bench voor een maltezer moet groot genoeg zijn zodat hij of zij zich vlot erin kan draaien. Maar te groot is ook niet goed omdat dan de voordelen van de bench voor een stuk verdwijnen.

Verder in dit artikel gaan we alles in detail uitleggen over een bench voor een maltezer.

[toc label=”Inhoudsopgave”]

Wat is een hondenbench?

Een bench is een kooi voor je maltezer waar hij in kan zitten terwijl u uw hond niet in de gaten kunt houden. Het is meestal gemaakt uit metalen panelen zodat het makkelijk schoon te maken is.

Een foto zegt meer dan duizend woorden.

hondenbench

Waarom een hondenbench?

Een bench moet gebruikt worden als u niet op uw hond kunt passen. Zo kan hij niet stuk doen en hoeft u uw hond dus ook niet te straffen, wat weer leuker is voor de hond.

Het is ook een handig hulpmiddel wanneer u bezoek krijgt. Als u kleine kinderen op bezoek krijgt en die gaan iets te hevig om je maltezer dan kun je je hond best even opsluiten in zijn bench. Het is dan als het ware een bescherming voor je hond.

Maar ook als er iemand op bezoek komt die bang heeft van honden kun je je hond even opsluiten.

De hond gaat de bench ook zien als zijn eigen nestje en een plaats waar hij veilig is.

Een bench als zindelijkheidstraining is een wondermiddel. Geen enkele hond bevuilt graag zijn eigen nest, daarom zal hij niet zo makkelijk in zijn bench plassen. Ga direct ermee naar buiten als je hem uit de bench laat en de kans is groot dat hij buiten plast.

En vermits zindelijkheidstraining en kwestie van successen herhalen tot je hond door heeft dat buiten plassen alleen maar voordelen heeft, zal een bench dus een wondermiddel zijn.

Natuurlijk kan een pup van 8 weken niet een hele dag zijn behoefte ophouden, er gebeuren dus wel accidentjes. Maar je hond zal dit zeker niet fijn vinden op in zijn eigen stoelgang te zitten. Hij zal er alles aan doen om het op te houden en buiten te mogen gaan.

Bovendien zal je hond meer respect voor zijn baasjes hebben en minder kans op dominantie vertonen.

Voordelen

  • Na het aanleren zal je hond de bench als zijn veilig nestje beschouwen
  • Het is een wondermiddel om je hond zindelijk te maken.
  • Een hond die opgevoed is in een bench heeft minder kans om dominantie te tonen.

Nadelen

Buiten dat de mensen dikwijls een verkeerd beeld hebben van een bench. De mens ziet een bench teveel als een gevangenis terwijl je hond dit als zijn veilig plekje ziet. Tenminste als je de bench nooit gebruikt als strafplaats of onaangename plaats. Je moet leren dat je hond graag in zijn bench leert gaan.

Zijn er nadelen voor je hond? Indien ja mag je het laten weten in de commentaar.

Welke bench is geschikt voor een maltezer?

Zoals eerder gezegd moet een bench groot genoeg zijn dat je maltezer er zich kan in draaien. Als richtlijn kun je de verwachte lengte van je maltezer meten. Als breedte moet de bench minimum de lengte van je hond zijn. Als lengte moet de bench anderhalf tot twee keer deze lengte hebben.

Nu zit je wel met een klein probleem. Elke maltezer word niet even groot. Je hebt maltezers die een lengte van amper 30 cm halen en je hebt maltezers die langer worden dan 40 cm.

Dus voor een standaard maltezer die volwassen ongeveer 3,5 tot 6 kilogram gaan wegen. Zou ik volgende bench met afmetingen van 76 × 46 × 51 cm aanbevelen.

bench voor standaard maltezer
Meer info

Heb je een echte miniatuur maltezer dan zou je eentje kleiner kunnen nemen. Die hier onder heeft afmetingen van 61 × 46 × 51 centimeters.

bench voor miniatuur maltezer
Meer info

Het aanleren aan uw hond

Zodra de bench in huis is, krijgt de hond al zijn maaltijden in de bench. U zet het eten zo in de bench, dat hij buiten de bench kan staan en alleen zijn hoofd in de bench hoeft te steken om er bij te kunnen. Steeds verder wordt het bakje naar achteren geschoven. Neem hier gerust een week of drie de tijd voor. Ziet u dat uw hond het eng vindt, zet het bakje dan weer een beetje meer richting de opening van de deur. Het lekkers wat hij van u krijgt, legt u in de bench. Ook zijn speelgoed (het liefst zijn lievelingsspeelgoed) legt u in de bench. Lok de hond niet, hij moet er zelf in stappen. De deur blijft voorlopig nog even open, de hond kan er van schrikken als u de deur te snel sluit.

Gaat de hond op een gegeven moment zelf eens in de bench kijken of er iets lekkers of zijn speeltje ligt, dan geeft u hier een commando aan, bijvoorbeeld ‘bench’. Kent uw hond het commando en gaat hij dan rustig naar zijn bench, geef de hond dan een beloning en doe het deurtje even dicht. Leg hier niet te veel nadruk op. Voordat de hond zijn kluifje op heeft, heeft u het deurtje al weer open gedaan. Ook het dicht houden van het deurtje gaat u langzaam opvoeren. Ga ook eens even de kamer uit. Doe dit in het begin niet te lang. Alles bouwt u langzaam op zodat de hond kan leren dat de bench een veilige plaats voor hem is. Als de hond goed gewend is, zal hij zeker uit zichzelf in de bench gaan liggen.

Vergelijkbare berichten