Welke bench voor een Shiba Inu?

Je hebt gehoord dat een hondenbench een aanrader is voor het opvoeden van een Shiba Inu. Ik kan alleen maar zeggen dat zonder een bench, een Shiba Inu opvoeden een stuk moeilijker zal zijn. Maar welke bench voor een Shiba Inu is goed?

Een bench voor een Shiba Inu moet groot genoeg zijn zodat hij of zij zich vlot erin kan draaien. Maar te groot is ook niet goed omdat dan de voordelen van de bench voor een stuk verdwijnen.

Verder in dit artikel gaan we alles in detail uitleggen over een bench voor een Shiba Inu.

[toc label=”Inhoudsopgave”]

Wat is een hondenbench?

Een bench is een kooi voor je Shiba Inu waar hij in kan zitten terwijl u uw hond niet in de gaten kunt houden. Het is meestal gemaakt uit metalen panelen zodat het makkelijk schoon te maken is.

Een foto zegt meer dan duizend woorden.

shiba inu bench

Waarom een hondenbench?

Bij een Shiba Inu zou ik zeggen dat het belangrijkste voordeel is dat je hond dan minder dominantie toont.

Je hond zal de bench als zijn nestje gaan bezien. Waar hij veilig is van spelende kinderen die op bezoek zijn. Daarom zal je Shiba Inu de bench als zijn nestje gaan bezien. Je kunt de bench trouwens ook gebruiken als er iemand in huis is die bang heeft van honden.

Shiba inu’s zijn gewoonlijk ontzettend snel zindelijk. Maar vooral als je een bench gebruikt gaat dat supersnel. Honden en zeker Shiba inu’s zullen hun nestje niet snel bevuilen. Ze zullen er alles aan doen om hun plasje op te houden wanneer ze in de bench zitten. Als jij ze uit de bench laat ga je er dan mee naar buiten.

En raad eens wat er dan gebeurd? Juist hij doet netjes buiten zijn behoefte. Daar deze herhaling zal je hond zindelijk worden en zal hij de beloning die volgt binnen koppelen aan buiten een plasje doen.

Natuurlijk kan een pup van 8 weken niet een hele dag zijn behoefte ophouden, er gebeuren dus wel accidentjes. Maar je hond zal dit zeker niet fijn vinden op in zijn eigen stoelgang te zitten. Hij zal er alles aan doen om het op te houden en buiten te mogen gaan.

Als je je hond in de bench plaatst als jij er niet kan op letten, dan kan hij dus niets kapot bijten. Dan moet jij hem dus ook niet straffen waardoor de hond een leuker leven zal hebben.

Voordelen

  • Na het aanleren zal je hond de bench als zijn veilig nestje beschouwen
  • Het is een wondermiddel om je hond zindelijk te maken.
  • Een hond die opgevoed is in een bench heeft minder kans om dominantie te tonen.

Nadelen

Buiten dat de mensen dikwijls een verkeerd beeld hebben van een bench. De mens ziet een bench teveel als een gevangenis terwijl je hond dit als zijn veilig plekje ziet. Tenminste als je de bench nooit gebruikt als strafplaats of onaangename plaats. Je moet leren dat je hond graag in zijn bench leert gaan.

Zijn er nadelen voor je hond? Indien ja mag je het laten weten in de commentaar.

Welke bench is geschikt voor een Shiba?

Je kunt tussen twee formaten kiezen als bench voor een Shiba Inu. De eerste is wat ruimer, de tweede is wat kleiner. De kleinste is beter als puppy omdat de grotere misschien te groot is om als nest te worden beschouwd als pup.

Meer info

De tweede bench is wat kleiner dan die hierboven, maar beter geschikt voor een Shiba Inu pup.

Meer info

Het aanleren aan uw hond

Zodra de bench in huis is, krijgt de hond al zijn maaltijden in de bench. U zet het eten zo in de bench, dat hij buiten de bench kan staan en alleen zijn hoofd in de bench hoeft te steken om er bij te kunnen. Steeds verder wordt het bakje naar achteren geschoven. Neem hier gerust een week of drie de tijd voor. Ziet u dat uw hond het eng vindt, zet het bakje dan weer een beetje meer richting de opening van de deur. Het lekkers wat hij van u krijgt, legt u in de bench. Ook zijn speelgoed (het liefst zijn lievelingsspeelgoed) legt u in de bench. Lok de hond niet, hij moet er zelf in stappen. De deur blijft voorlopig nog even open, de hond kan er van schrikken als u de deur te snel sluit.

Gaat de hond op een gegeven moment zelf eens in de bench kijken of er iets lekkers of zijn speeltje ligt, dan geeft u hier een commando aan, bijvoorbeeld ‘bench’. Kent uw hond het commando en gaat hij dan rustig naar zijn bench, geef de hond dan een beloning en doe het deurtje even dicht. Leg hier niet te veel nadruk op. Voordat de hond zijn kluifje op heeft, heeft u het deurtje al weer open gedaan. Ook het dicht houden van het deurtje gaat u langzaam opvoeren. Ga ook eens even de kamer uit. Doe dit in het begin niet te lang. Alles bouwt u langzaam op zodat de hond kan leren dat de bench een veilige plaats voor hem is. Als de hond goed gewend is, zal hij zeker uit zichzelf in de bench gaan liggen.

Vergelijkbare berichten