Zindelijkheid training beagle

Hoe maak je je beagle zindelijk in 5 eenvoudige stappen?

Wil je graag dat je beagle zindelijk wordt? In dit blogartikel leggen we 5 eenvoudige stappen uit die je daarbij kunnen helpen.

Zorg ervoor dat je beagle de juiste voeding en voldoende lichaamsbeweging krijgt, leg hem regelmatig aan om te plassen of te poepen, train hem consequent, geef hem beloningen als hij het goed doet en corrigeer hem wanneer hij het fout doet.

Met deze tips is je beagle binnen no time zindelijk!

Hoe begint u met de zindelijkheidstraining van uw beagle?

Zorg voor een gezonde beweging

De eerste stap is ervoor te zorgen dat uw beagle de juiste voeding en voldoende beweging krijgt. Een evenwichtige voeding zal hem helpen gezond te blijven en een passende hoeveelheid lichaamsbeweging kan zijn lichaam fit en zijn geest scherp houden. Dit zal het voor u ook gemakkelijker maken om hem te trainen

Laat ze dikwijls uit

Ten tweede, leg uw beagle regelmatig neer om te plassen of te slapen. Dit zal hem helpen de gewoonte te ontwikkelen om op gezette tijden naar het toilet te gaan. Wees consequent en neem hem mee naar buiten na de maaltijd, als hij wakker wordt uit zijn dutje, of op elk ander moment dat je denkt dat hij het nodig heeft.

Train Consequent

Het belangrijkste is dat je consequent blijft in het trainen van je hond. Kies een goede manier van training, en blijf hier bij. Dus zeker niet de ene dag deze training volgen om dan een andere te proberen en elke keer te wisselen.

De beste manier is die van belonen en corrigeren, dit is het makkelijkste en de snelste manier. Dus als hij iets goed doet, zoals buiten op het potje gaan, beloon hem dan met lof en een traktatie. Als hij iets verkeerd doet, zoals in huis plassen, laat hem dan weten dat dat niet goed is en geef hem corrigeer hem.

Beloon goed gedrag

Wanneer uw beagle met succes buiten op het potje gaat, beloon hem dan met lof en een traktatie. Dit zal hem aanmoedigen om het juiste te blijven doen en maakt de training veel gemakkelijker.

Een beloning hoeft niet altijd een koekje te zijn, maar kan ook een aandacht, speeltijd of wandeling zijn.

Corrigeer slecht gedrag

Ten slotte, als uw beagle binnen een ongelukje heeft of iets verkeerd doet, corrigeer hem dan. Corrigeren kan enkel als je hem op heterdaad betrapt, geen uur nadien. Schreeuw of zeg streng “nee” en neem hem elke keer mee naar buiten, naar de plek waar hij moet zijn. Je hond moet iets hebben van dit wil ik niet meer meemaken. Hij moet kort bang zijn, kwispelt hij dan weet je dat het geen goede straf is.

Corrigeren van slecht gedrag is belangrijk omdat het uw beagle leert wat u van hem verwacht.

Wanneer is een beagle zindelijk?

U weet dat uw beagle zindelijk is wanneer hij u op betrouwbare wijze kan vertellen dat hij naar buiten moet en binnen geen ongelukjes heeft. Het proces kan dagen, weken of zelfs maanden duren, afhankelijk van de individuele hond en hoeveel tijd en moeite u erin steekt

Door deze 5 stappen te volgen, zal uw beagle snel en gemakkelijk zindelijk worden. Onthoud dat geduld en consistentie de sleutels zijn tot succes, dus geef niet op! Veel succes!

Het belang van water en voer op bepaalde tijden

Last but not least, zorg ervoor dat u uw beagle op bepaalde momenten van de dag eten en water geeft. Zo kunt u zijn stoelgang reguleren en bepalen wanneer hij op het potje moet. Met deze routine wordt het veel gemakkelijker voor uw pup om te leren hoe hij buiten moet plassen of poepen.

Hulpmiddelen voor het zindelijk maken

Er zijn enkele hulpmiddelen die u kunnen helpen bij de zindelijkheidstraining, zoals puppypads en honden benches. Puppypads zijn een geweldige manier om uw pup aan te moedigen op de juiste plaats te gaan. Honden benches kunnen uw beagle een veilige en comfortabele eigen ruimte geven. Deze hulpmiddelen maken de zindelijkheidstraining gemakkelijker voor u en uw hond.

Puppypads

Een puppypad is een absorberende doek die gemaakt zijn voor je puppy zijn behoefte op gaat doen. De doeken hebben een aanstekelijke geur voor de pup en zal deze willen maskeren met zijn plasje. Puppypads kun je hier goedkoop vinden.

Je kunt ook extra geur toevoegen door een spray erop te sproeien. Deze spray kun je hier kopen.

Hondenbench

Een hondenbench is een plekje waar je puppy hem gaat veilig voelen. Het is de bedoeling dat hij dit als zijn nestje gaat ervaren. En een hond bevuilt zijn eigen nestje niet gemakkelijk. Hierdoor kan hij langer ophouden. Een ander voordeel is dat jij niet je hele huis moet schoonmaken, want alleen in zijn bench kan een ongelukje liggen.

Met dit soort hulpmiddelen voor potjestraining heeft uw pup een veilige, comfortabele eigen ruimte om zijn behoefte te doen. U kunt deze benches hier goedkoop vinden.

Conclusie

Met een beetje geduld en consistentie kunt u uw beagle in 5 eenvoudige stappen zindelijk maken

Daar heb je het! Nu je de basis kent, zou de zindelijkheidstraining van je beagle veel eenvoudiger moeten zijn. Met deze vijf eenvoudige stappen heb je binnen de kortste keren een gelukkige en goed getrainde pup. Veel succes!

Vergelijkbare berichten