Silken windhound

Silken Windhound

Silken windhound
Silken windhound

De Silken Windhound werd voor het eerst gefokt in Californië door Francie Stull. Deze kleine hond is oorspronkelijk gefokt om muizen te vangen. Nu zijn ze gewild vanwege hun uitstekende vermogen om windhonden en vele andere soorten vogels te vangen. Deze kleine hond weegt tussen de vier en vijf pond op volle volwassen leeftijd. Ze hebben lange oren, een korte staart, grote poten die naar buiten draaien als ze hun rug buigen, en een gemakkelijke, losse wandeling waarvoor alleen de langste passen nodig zijn.

Tegenwoordig is de Silken Windhound overal in de Verenigde Staten en zelfs in Europa te vinden. Oorspronkelijk werd deze kleine hond gefokt om windhonden te vangen. Hun temperament is echter gunstig vergeleken met veel andere rassen van windhonden, zoals de Duitse herder, de Dobermann Pincher en de Fox Terrier. Deze honden zijn erg energiek en erg atletisch. Hun grootte is 2,5 cm lang bij de schouder en nog 1 cm bij het hoofd. In vergelijking met veel sighthunters heeft de Silken Windhound een langere levensduur.

De Silken Windhound weegt gewoonlijk tussen de vier en vijf pond op volle volwassen leeftijd. Deze kleine honden zijn alert, nieuwsgierig en liefdevol. Ze zijn gemakkelijk te trainen omdat ze leergierig zijn en het goed doen in de buurt van mensen. Ze zijn zeer intelligent en hebben een vriendelijke aard waardoor ze voor iedereen toegankelijk zijn. Hoewel deze honden geweldige metgezellen zijn, zijn ze vanwege hun speelse karakter niet geschikt voor waakhonden of therapiehonden.

De Silken Windhound kan erg aanhankelijk zijn voor kinderen en andere dieren. Deze kleine honden zijn echter verlegen en geen goede waakhonden. Vanwege hun kleine formaat laten veel eigenaren ze niet loslopen in hun buurt. Deze honden hebben ook veel beweging nodig om in vorm te blijven. Deze prachtige windhonden mogen niet bij ouderen binnen blijven omdat ze niet goed metaboliseren.

De Silken Windhound wordt al jaren gefokt en staat bekend om zijn hoge intelligentie en het vermogen om snel te leren. Het zijn echter geen goede huisdieren voor mensen met een actieve levensstijl en niet graag samenleven met mensen. Deze energieke honden hebben de neiging om te blaffen naar alles dat hen in de buurt komt, inclusief huisdieren en andere kleine dieren.

Deze schattige windhonden zijn de perfecte metgezellen voor mensen die van katten houden. Je zult dol zijn op hun ondeugende persoonlijkheid en hoe snel ze op training reageren. Silken Windhounds zijn erg blije en leuke huisdieren. Ze zijn ideaal voor gezinnen met jonge kinderen.

Vergelijkbare berichten