Kunnen honden olijven eten?

Als jij een van die mensen bent die van olijven op je salade of in je martini houdt, heb je je misschien afgevraagd: kunnen honden olijven eten? Gelukkig is de vrucht (ja, het is technisch gezien een vrucht) niet giftig voor honden. Het kan veilig zijn in kleine hoeveelheden, maar er zijn enkele risico’s waarvan u op de hoogte moet zijn voordat u deze smakelijke mediterrane traktatie deelt met uw hondgenoot.

Zijn olijven veilig voor honden?

Honden kunnen met mate olijven eten. Ze bevatten veel vitamines en mineralen die belangrijk zijn voor de menselijke gezondheid, hoewel honden die een compleet en uitgebalanceerd dieet krijgen deze extra voedingsstoffen niet nodig hebben. Gewone, ongezouten olijven kunnen echter een gezonde snack zijn voor uw pup.

Ze zitten vol met gezonde vetten en eiwitten, hoewel te veel onnodige calorieën aan het dieet van uw hond kan toevoegen. Maar af en toe een olijf kan hem geen kwaad.

Hoewel olijven zelf geen giftige ingrediënten bevatten, vormen de pitten een aantal gevaren. Olijfpitten kunnen bij honden verstikking of obstructies veroorzaken. Ze kunnen de luchtwegen blokkeren en zich nestelen in het darmkanaal van uw pup. De pits hebben ook de mogelijkheid om tanden te kraken.

Gewone olijven zonder pit veroorzaken zelden problemen bij honden. Degenen die ingeblikt of gebeitst zijn, bevatten echter vaak overmatige hoeveelheden natrium. Te veel natrium is ongezond voor honden en kan leiden tot uitdroging en zelfs toxiciteit.

Olijven bedekt met knoflook, kruiden of oliën brengen ook extra risico’s met zich mee. Veel mediterrane gerechten bevatten deze ingrediënten, dus wees voorzichtig. Olijven komen ook af en toe voor in dranken. Het is waarschijnlijk vanzelfsprekend, maar u moet uw hondenvrienden nooit voeren die in alcohol zijn gedrenkt , omdat alcohol giftig is voor honden.

Als uw hond een grote hoeveelheid olijven consumeert, neem dan contact op met uw dierenarts voor advies. Te veel eten is potentieel gevaarlijk, vooral als ze nog steeds de pits bevatten.

Hoewel olijven niet schadelijk zijn voor honden, zijn ze niet per se de beste keuze voor een hondensnack. Praat bij de volgende controle van uw pup met uw dierenarts over de juiste traktaties voor het dieet van uw hond.

Vergelijkbare berichten