Beste Beagle eten: welke voeding raden we aan?

Beagles wegen meestal tussen 9 en 18 kilogram, maar ze hebben een stevige eetlust die vaak tot overgewicht leidt. Om te voorkomen dat uw Beagle te veel eet, is het belangrijk zijn voedselinname in de gaten te houden en hem alleen de nodige voeding te geven. Dit betekent gezond voedsel geven dat de belangrijkste voedingsstoffen bevat zonder dikmakende ingrediënten.

De aankoop van speciaal Beagle-voer kan duurder zijn, maar het bespaart u een huisdier met overgewicht en daaruit voortvloeiende gezondheidsproblemen in de toekomst. Dit is altijd de aanbeveling van clubs voor Beagle liefhebbers.

Beste beagle eten

Wat een beagle voeren?

Iedereen die een Beagle-pup bezit, moet begrijpen dat puppies andere voedingsbehoeften hebben dan volwassen Beagles. Zodra u uw nieuwe puppy mee naar huis neemt, moet u hem hetzelfde voer geven als hij bij de fokker of in de winkel kreeg. Puppy’s hebben tijd nodig om zich aan hun nieuwe omgeving aan te passen en moeten een korte gewenningsperiode krijgen voordat ze hun voeding veranderen.

Beagles zijn gewoontedieren, dus veranderingen in hun routine kunnen moeilijk voor hen zijn. Wanneer u uw Beagle op een nieuw dieet zet, doe het dan geleidelijk. Blijf ze de eerste week hun “oude voer” geven. Meng vervolgens het oude en het nieuwe voer door elkaar. Na een maand zouden ze moeten kunnen overschakelen op het nieuwe voer.

Tegen de tijd dat een Beagle-pup zes maanden oud is, begint hij er volwassener uit te zien. Ook al zijn het nog speelse pups, het is belangrijk om ze op deze leeftijd te leren over goede voeding en regelmaat.

Een goede voeding voor een beagle puppy

Een volwassen Beagle bereikt doorgaans een lichaamsgrootte van 33-40 cm en weegt 9-18 kg, waardoor hij wordt geclassificeerd als een middelgroot hondenras.

Beagles hebben een stevige eetlust, dus van pup af aan moet u hun voeding in de gaten houden en ervoor zorgen dat ze de juiste hoeveelheid energie binnenkrijgen. U kunt ze ook al vroeg gezonde eetgewoonten bijbrengen, die zullen helpen overgewicht te voorkomen als uw Beagle ouder wordt.

Sommige deskundigen bevelen aan dat u uw Beagle opzettelijk onregelmatig voert, zodat hij niet een uur voor zijn normale etenstijd begint te blaffen en u om eten begint te pesten. Zij beweren dat dit de beste methode is, maar uiteindelijk is het iets wat iedereen zelf moet uitzoeken op basis van de persoonlijkheid en het gedrag van zijn hond. Denk eraan: laat hoe dan ook geen eten binnen het bereik van uw Beagle!

Geef uw Beagle-pup kleine, regelmatige maaltijden om ervoor te zorgen dat hij een evenwichtige voeding krijgt met energie, mineralen, sporenelementen en vitaminen. Zodra hun tanden zijn doorgekomen (ongeveer 3 tot 5 maanden oud), kunt u overschakelen op tweemaal daags voeren.

De voedingsaanbevelingen voor puppyvoeding zijn gebaseerd op het huidige gewicht van een puppy en op hoeveel hij naar verwachting zal wegen als volwassen hond. Om dit te berekenen gebruiken we het gewicht van een volwassen dier van hetzelfde geslacht als richtlijn. Bovendien baseren wij de hoeveelheid voedsel die aan puppy’s wordt gegeven op hun activiteitsniveau.

Enkele goede voedingen voor beagle puppies

Wat is de gemiddelde aanbevolen voedingshoeveelheid voor een Beagle pup met een normaal activiteitenniveau

Type voerLeeftijd pupGeschatte hoeveelheid voer per dag
Pro Plan Puppy Medium Sensitive Skin8-14 weken85-145 gram
Pro Plan Puppy Medium Sensitive Skin14-20 weken160-180 gram
Pro Plan Puppy Medium Sensitive Skin20-30 weken180-220 gram
Edgard & Cooper Verse Scharreleend & kip Puppy1-4 maanden400 gram
Edgard & Cooper Verse Scharreleend & kip Puppy4-8 maanden350 gram
Voedingstabel beagle puppy met normale beweging

Voeding voor de volwassen Beagle

Nadat het gebit van uw Beagle is gewisseld, moet u hem volwassen voedsel geven. Beagles hebben de neiging kwantiteit boven kwaliteit te verkiezen in hun maaltijden. Kritische Beagles komen bijna niet voor vanwege hun jacht- en musculaire oorsprong.

Beagles zijn voortdurend aan het zoeken en proberen dingen te vinden als ze aan het wandelen of thuis zijn, dus het is belangrijk voor hun eigenaar om ervoor te zorgen dat ze een goed figuur hebben. Ze hebben veel beweging nodig, die kan komen in de vorm van zoekspelletjes, kunstjes leren, mantra racen, en meer. Beagles zijn zeer intelligente honden met een doelgerichtheid, dus er zijn weinig beperkingen aan wat je ze kunt leren.

U kunt uw hond een deel van zijn dagelijkse voeding geven als beloning tijdens de training. Dat deel mag echter niet aan het eind van de dag van zijn voerbak worden afgetrokken. Droogvoer of vetarme snacks zijn goede beloningen.

Welke voeding u aan uw harige vriend geeft, hangt af van de smaak van de hond en wat de eigenaar verkiest. Alle soorten voer hebben hun voordelen waardoor ze zich onderscheiden. Sommige mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om hun hond thuis natvoer te geven en tijdens de training droogvoer, omdat dat gemakkelijker te vervoeren is. Natvoer bevat meer vocht dan droogvoer, waardoor de hond sneller een vol gevoel krijgt zonder dat hij evenveel eet. De hoeveelheid energie in natvoer is ook lager dan in zijn tegenhanger, dus raden we altijd een droge brok aan.

Enkele goede voedingen voor volwassen beagles

Aanbevolen hoeveelheid voeding voor een volwassen Beagle

Type voerActiviteitGeschatte hoeveelheid voer per dag
Royal Canin Medium AdultWeinig beweging180 gram
Royal Canin Medium AdultNormale beweging210 gram
Royal Canin Medium AdultVeel beweging240 gram
Edgard & Cooper BlikWeinig beweging500 gram
Edgard & Cooper BlikNormale beweging650 gram
Edgard & Cooper BlikVeel beweging750 gram
Edgard & Cooper brokkenWeinig beweging180 gram
Edgard & Cooper brokkenNormale beweging200 gram
Edgard & Cooper brokkenVeel beweging230 gram
Hoeveelheid voer voor een beagle

Voeding voor de senior Beagle en zijn oude dag

Naarmate honden ouder worden, evolueren hun behoeften net als die van ons. Ze krijgen andere voedingsbehoeften en een lager energieniveau. Om gewichtstoename te voorkomen, moeten we de hoeveelheid voedsel beperken. Bovendien hebben oudere honden een verminderde reuk- en smaakzin, dus voedsel dat bijzonder smaakvol is, is ideaal voor hen.

Enkele goede voedingen voor senior beagles

Aanbevolen hoeveelheid voeding voor een senior Beagle met normale activiteit

Type voerGeschatte hoeveelheid per dag
Eukanuba Caring Senior Medium150-185 gram
Edgard & Cooper Senior170-200 gram
Pro Plan Dog Adult Medium 7+ year170-250 gram
Hoeveelheid voer voor een senior beagle

Snacks voor Beagles

Chewies Bones zijn perfect voor Beagles die hunkeren naar een hartige snack of die in training zijn. Trainingen verlopen soepel omdat ze zelden worden afgeleid door het grote vleesgehalte van Chewies. Houd altijd rekening met het aantal snacks dat uw pup krijgt wanneer u zijn dagelijkse voedselinname berekent.

Regelmatig voedingsschema

Een Beagle zal eerder zwaarlijvig worden als zijn eten de hele tijd wordt weggelaten in plaats van volgens een regelmatig schema. Als u aan de voeding van uw hond denkt, kunt u het beste een strikt voedingsschema opstellen en u daaraan houden.

De obesitas epidemie bij Beagles is geen grap. Als ze jonger zijn, verbranden ze een behoorlijke hoeveelheid calorieën tijdens het spelen en sporten. Maar naarmate ze ouder worden, vertraagt hun stofwisseling en wordt zwaarlijvigheid een reële bedreiging. Daarom is het belangrijk om een oudere Beagle op een streng dieet te zetten.

Ook al zijn Beagles echte charmeurs, wees voorzichtig met het geven van koekjes of traktaties. Maak er geen gewoonte van om ze een traktatie te geven, maar gebruik het alleen als middel om de hond te trainen.

Vermijd mensenvoeding

Het kan verleidelijk zijn om uw Beagle tafelresten te geven, maar weersta die drang. Mensenvoer is niet goed voor ze, ook al zullen ze er waarschijnlijk van genieten en hun bakje leeg te eten.

Aangezien hij snel in gewicht toeneemt, is het noodzakelijk hem alleen gezond voedsel te geven. Een andere verklaring is dat sommige ingrediënten van menselijk voedsel gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid van een hond. Bijvoorbeeld uien, druiven en rozijnen, ongekookte zalm, champignons en paddenstoelen, cafeïne en verschillende soorten kruiden.

Daarom moet u een Beagle altijd speciaal voer laten eten. Doe je dat niet, dan bestaat het risico dat hij ziek wordt.

Vers Beagle eten

Een Beagle wordt gemiddeld 10 tot 15 jaar oud. Wanneer ze hun oudere jaren bereiken of ziek worden, is het niet langer aan te raden ze commercieel hondenvoer te geven, omdat dat vaak ongezond is. In plaats daarvan is speciaal Beagle voer nodig dat geen kleur- of smaakstoffen bevat – waarvan sommige schadelijk kunnen zijn. Bovendien gebruiken veel commerciële merken vulstoffen in hun producten die de hond een vol gevoel geven zonder enige voedingswaarde te bieden. Vooral voor een oudere Beagle is dit soort voer schadelijk voor hun gezondheid, dus het is belangrijk om in plaats daarvan iets te kiezen dat veel voedingsstoffen bevat.

Als carnivoren eten deze honden bij voorkeur vlees. Bij oudere Beagles is het raadzaam om zelf naar voedsel te grijpen, omdat echt voedsel soms moeilijk te verkrijgen is. Hier is een ruwe richtlijn van wat hun dieet moet vormen: een kwart vlees, een derde groenten, 15 procent zetmeel (zoals rijst of pasta), 15 procent fruit (zoals banaan en sinaasappel) en 10 procent witte yoghurt zonder suiker.

Beagles genieten van verser en gezonder voedsel als het vrij is van kunstmatige kleurstoffen en kruiden.

Veel proteïnen
Hoge kwaliteit
Duurzamer
Hoge kwaliteit
Veel proteïnen
Duurzamer
Hoog eiwitgehalte
Goede kwaliteit
Duurzamer
Hoge kwaliteit
Veel proteïnen
Duurzamer
Veel proteïnen
Hoge kwaliteit
Duurzamer
Hoog eiwitgehalte
Goede kwaliteit
Duurzamer

Vergelijkbare berichten