Boston Terriers: wat te voeren en waarom?

Boston Terriers zijn een populair hondenras, en met een goede reden! Ze zijn energiek, speels en liefdevol. Maar zoals alle honden moeten ze het juiste voer krijgen om gezond te blijven. In deze blogpost bespreken we het beste voer voor Boston Terriers en waarom het belangrijk is om ze goed te voeren.

Voeding van Boston Terrier

Houd bij het bepalen van het juiste dieet voor uw Boston Terrier rekening met de volgende factoren:

Maat – Boston Terriers zijn er in twee maatcategorieën: standaard en miniatuur. Standaard Boston Terriers wegen tussen de 15 en 25 pond, terwijl de miniatuur Boston Terriers tussen de 10 en 15 pond wegen. Het is belangrijk om uw honden voer te geven dat geschikt is voor hun grootte, aangezien kleinere honden andere voedingsbehoeften hebben dan grotere honden.

Leeftijd – Puppy’s hebben andere voedingsbehoeften dan volwassen honden. Ze hebben bijvoorbeeld meer calorieën en eiwitten nodig om hun groeiende lichaam te ondersteunen. Senior honden hebben ook andere voedingsbehoeften, omdat ze doorgaans minder actief zijn en mogelijk een dieet nodig hebben dat minder calorieën bevat.

Activiteitsniveau – Actieve honden hebben meer calorieën nodig dan minder actieve honden. Als uw Boston Terrier erg actief is, moet u hem mogelijk een calorierijk dieet geven.

Gezondheidsvoorwaarden – Als uw Boston Terrier gezondheidsproblemen heeft, zoals allergieën of diabetes, moet u hem een dieet geven dat geschikt is voor zijn toestand. Honden met allergieën kunnen bijvoorbeeld een hypoallergeen dieet nodig hebben.

Het beste voer voor Boston Terriers is een hoogwaardige, uitgebalanceerde voeding die aan hun individuele behoeften voldoet. Puppy’s en actieve honden hebben een caloriearm dieet nodig dan volwassen honden, en oudere honden hebben mogelijk een caloriearm dieet nodig. Honden met gezondheidsproblemen kunnen een speciaal dieet nodig hebben. Praat met uw dierenarts over het beste dieet voor uw Boston Terrier.

hond met kom en voedsel voor huisdieren op landschaps vectorillustratieontwerp

Waarom uw Boston Terrier het juiste voedsel geven?

Het is om verschillende redenen belangrijk om uw Boston Terrier het juiste voer te geven. Ten eerste kan het verkeerde dieet gezondheidsproblemen veroorzaken. Het voeren van een calorierijk dieet aan een minder actieve hond kan bijvoorbeeld leiden tot zwaarlijvigheid, wat gewrichtsproblemen, ademhalingsmoeilijkheden en andere gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Ten tweede kan het verkeerde dieet ook leiden tot gedragsproblemen. Een dieet met veel suiker kan bijvoorbeeld hyperactiviteit veroorzaken. Ten slotte kan het voeren van het juiste voedsel uw Boston Terrier helpen een lang en gezond leven te leiden.

Als het gaat om het voeren van uw Boston Terrier, is kwaliteit net zo belangrijk als kwantiteit. Zorg ervoor dat u een voer van hoge kwaliteit kiest dat geschikt is voor de leeftijd, het activiteitenniveau en de gezondheidstoestand van uw hond. Uw dierenarts kan u helpen bij het selecteren van het beste voer voor uw Boston Terrier.

Voedsel voor uw Boston Terrier

Nu we hebben besproken hoe belangrijk het is om uw Boston Terrier het juiste voedsel te geven, laten we eens kijken naar enkele van de beste voeding voor Boston Terriers.

Dieetbehoeften van Boston Terrier

Zoals we eerder vermeldden, is het belangrijk om voer te kiezen dat voldoet aan de individuele behoeften van uw Boston Terrier. De beste manier om dit te doen, is door met uw dierenarts te praten. Ze kunnen u helpen bij het kiezen van een voer dat geschikt is voor de leeftijd, het activiteitenniveau en de gezondheidstoestand van uw hond.

Hier zijn enkele algemene richtlijnen voor het voeren van Boston Terriers:

Puppies – Puppies hebben voeding nodig met veel calorieën en eiwitten om hun groeiende lichaam te ondersteunen. Zoek naar voer dat speciaal is ontworpen voor puppy’s.

Volwassen honden – Volwassen honden hebben een uitgebalanceerd dieet nodig dat aan hun individuele behoeften voldoet. Kies een voer dat geschikt is voor het activiteitenniveau van uw hond. Actieve honden hebben bijvoorbeeld een calorierijker dieet nodig dan minder actieve honden.

Senior honden – Senior honden hebben mogelijk een caloriearm dieet nodig dan jongere honden. Zoek naar een voer dat speciaal is ontworpen voor oudere honden.

Honden met gezondheidsproblemen – Honden met gezondheidsproblemen, zoals allergieën of diabetes, hebben mogelijk een speciaal dieet nodig. Praat met uw dierenarts over de beste voeding voor uw hond.

De beste manier om voer te vinden dat aan de behoeften van uw Boston Terrier voldoet, is door met uw dierenarts te praten. Ze kunnen u helpen bij het kiezen van een voer dat geschikt is voor de leeftijd, het activiteitenniveau en de gezondheidstoestand van uw hond.

Je Boston Terrier voeren

Nu u weet wat u uw Boston Terrier moet voeren, laten we eens kijken hoeveel u ze moet voeren. De hoeveelheid voer die u uw hond moet geven, hangt af van zijn leeftijd, activiteitenniveau en gezondheidstoestand. Hier zijn enkele algemene richtlijnen voor het voeren van Boston Terriers:

Puppy’s – Puppy’s moeten drie tot vier keer per dag worden gevoerd. De hoeveelheid voedsel is afhankelijk van hun leeftijd en activiteitenniveau.

Volwassen honden – Volwassen honden kunnen één of twee keer per dag gevoerd worden. De hoeveelheid voedsel is afhankelijk van hun leeftijd, activiteitenniveau en gezondheidstoestand.

Senior honden – Senior honden hoeven mogelijk minder vaak gevoerd te worden dan jongere honden. De hoeveelheid voedsel is afhankelijk van hun leeftijd, activiteitenniveau en gezondheidstoestand.

Honden met gezondheidsproblemen – Honden met gezondheidsproblemen moeten mogelijk een speciaal dieet krijgen. Praat met uw dierenarts over de beste manier om uw hond te voeren.

Als het gaat om het voeren van uw Boston Terrier, is het belangrijk om met uw dierenarts te praten. Ze kunnen u helpen bij het bepalen van het beste voedingsschema en de hoeveelheid voer voor uw hond.

Een goed voer voor een Boston Terrier bevat:

 • Hoogwaardige eiwitten: zoals kip, lam of vis
 • Geen of minder granen
 • Vitaminen: Groenten en fruit
 • Een kleine hoeveelheid vet
 • Hoog gehalte aan EPA en DHA: Omega-3 uit levertraan.
 • Een paar koolhydraten zoals verse groenten en fruit

Wanneer u een voer voor uw Boston Terrier kiest, moet u ervoor zorgen dat u voer van hoge kwaliteit kiest dat geschikt is voor de leeftijd, het activiteitenniveau en de gezondheidstoestand van uw hond.

Wat moet u uw Boston Terrier voeren?

Zorg er bij het kiezen van een voer voor uw Boston Terrier-puppy voor dat u voer van hoge kwaliteit kiest dat speciaal is ontworpen voor Boston Terrier-honden.

Droog voedsel

Droogvoer is de beste optie voor Boston Terriers. Het is belangrijk om droogvoer van hoge kwaliteit te kiezen dat speciaal is ontworpen voor kleine rassen. Hondenvoer voor kleine rassen heeft een hoger eiwit- en vetgehalte dan gewoon hondenvoer, wat essentieel is om Boston Terriers actief en gezond te houden. Het is ook belangrijk om droog voedsel te vermijden dat vulstoffen of kunstmatige ingrediënten bevat.

Hondenvoerpakketontwerp met boston terrier in 3d illustratie

Natvoer

Hoewel droogvoer de beste optie is voor Boston Terriers, kan natvoer worden gegeven als traktatie of als af en toe een maaltijd. Natvoer mag niet als hoofdvoer worden gegeven, omdat het niet alle voedingsstoffen bevat die een Boston Terrier nodig heeft.

Rauw dieet

Een rauw dieet wordt niet aanbevolen voor Boston Terriers. Dit komt omdat het kleine honden zijn met korte spijsverteringskanalen. Rauw vlees en botten kunnen verstoppingen of andere gezondheidsproblemen veroorzaken. Als u ervoor kiest om uw Boston Terrier rauw te voeren, is het belangrijk om eerst een dierenarts te raadplegen.

Ingeblikt voedsel

Ingeblikt voedsel kan worden gegeven als een traktatie of een occasionele maaltijd. Ingeblikt voedsel mag niet als hoofdvoer worden gevoerd, omdat het niet alle voedingsstoffen bevat die een Boston Terrier nodig heeft.

Huisgemaakte maaltijden

Zelfgemaakte maaltijden kunnen worden gegeven als een traktatie of een occasionele maaltijd. Zelfgemaakte maaltijden mogen niet als hoofdvoedsel worden gegeven, omdat ze mogelijk niet alle voedingsstoffen bevatten die een Boston Terrier nodig heeft. Als u ervoor kiest om uw hond een huisgemaakte maaltijd te geven, is het belangrijk om eerst een dierenarts te raadplegen.

Supplementen

Supplementen zijn niet nodig voor Boston Terriers. Als u ervoor kiest om uw hond supplementen te geven, is het belangrijk om eerst met uw dierenarts te praten.

Hier zijn enkele populaire supplementen en hun gebruik

 • Capsules met probiotica en spijsverteringsenzymen : voor de gezondheid van het maagdarmkanaal.
 • Curcumine/Tumeric capsules en Chlorella: voor de gezondheid van lever en nieren.
 • CoQ10 : Voor het hart.
 • Collageen: voor de gezondheid van de gewrichten.
 • MCT-olie: voor cognitieve gezondheid.
 • Krilloliecapsules: Voor de gezondheid van huid en vacht.

Veilig menselijk voedsel voor uw Boston Terriers

Hoewel er veel menselijke voedingsmiddelen zijn die veilig zijn voor uw Boston Terrier om te eten, zijn er ook enkele die moeten worden vermeden.

Menselijke voedingsmiddelen die veilig zijn voor uw Boston Terrier om te eten, zijn onder meer:

 • Gekookte kip
 • Gekookte vis
 • Gekookte eieren
 • Gewone yoghurt
 • Ingeblikte pompoen
 • Groene bonen
 • Wortels
 • Appels
 • Bananen
 • Gekookte rijst
 • Havermout
 • Popcorn (gewoon, zonder zout of boter)

Menselijke voedingsmiddelen die moeten worden vermeden

Dingen die u moet vermijden om uw Boston Terriër te voeren, zijn onder meer:

 • Chocola
 • Koffie
 • Thee
 • Snoep
 • Koekjes
 • Taart
 • Druiven
 • Rozijnen
 • Alcohol
 • uien
 • Knoflook
 • Tomaten
 • Rauw vlees of botten
 • Zuivelproducten

Wanneer u uw Boston Terrier mensenvoer geeft, is het belangrijk om dit met mate te doen. Te veel van een bepaald voedsel kan spijsverteringsproblemen veroorzaken.

Als u niet zeker weet welk voedsel voor mensen veilig is voor uw Boston Terrier om te eten, is het altijd het beste om eerst een dierenarts te raadplegen.

Traktaties voor uw Boston Terrier

Bij het kiezen van traktaties voor uw Boston Terrier, is het belangrijk om degenen te selecteren die van hoge kwaliteit en voedzaam zijn.

Enkele goede traktatie-opties voor Boston Terriers zijn:

 • Natuurlijke pindakaas
 • Kaas
 • Gekookte kip
 • Gekookte lever
 • Wortels
 • Groene bonen
 • Appels
 • Bosbessen
 • Aardbeien

Je kunt ook snoepjes kopen in een dierenwinkel, en dat is de meest aanbevolen manier om je hond te behandelen. Hier zijn enkele van de aanbevolen traktaties voor uw hond:

Het komt neer op

Als het gaat om het voeren van uw Boston Terrier, is de beste optie droogvoer van hoge kwaliteit dat speciaal is ontworpen voor kleine rassen. Natvoer en huisgemaakte maaltijden kunnen als tussendoortje worden gegeven. Supplementen zijn niet nodig, maar kunnen worden gebruikt op advies van een dierenarts. Menselijke voedingsmiddelen die veilig zijn voor uw Boston Terrier

Vergelijkbare berichten