Hoe groot worden Beagles? Wat is hun volwassen schofthoogte?

Wil je weten hoe groot beagles worden? Voor die vraag hebben we goed nieuws, want in deze blogpost vertellen we alles over de schofthoogte van beagles. Daarnaast geven we ook wat tips om ervoor te zorgen dat je hond op een gezonde manier blijft groeien. Lees snel verder om meer te weten te komen!

Het volwassen formaat van een Beagle

Beagles zijn een van de weinige hondenrassen waarvan de grootte niet veel verschilt tussen reuen en teven. Er zijn echter twee erkende Beagle maten: “33 centimeter of minder,” en “33 tot 38 centimeter groot.”

Afhankelijk van hun grootte-indeling, bepaalt de volwassen lengte van een Beagle grotendeels wat hun gezonde gewicht zou moeten zijn – wat kan variëren met 5 kilogram. Een ideaal gewicht licht tussen 12 en 17 kg. Als je je Beagle pup bij een fokker of dierenwinkel hebt gekocht, neem dan contact met hen op om te vragen naar de grootte van de pup. Weet u niet zeker in welke groep uw Beagle valt? U kunt zelf hun lengte meten.

Houd er rekening mee dat de volgende cijfers slechts ruwe schattingen zijn, aangezien alle puppy’s in een ander tempo groeien. Als uw puppy achter- of voorloopt op deze mijlpalen, aarzel dan niet om met uw dierenarts te overleggen.

Gewichts- en lengtetabel Beagle

LEEFTIJDKleinereGrotere B
1 mnd.0,9-1,4 kilogram1,4-1,8 kilogram
2 mnd.1-2 kilogram2-3 kilogram
3 mnd.3-5 kilogram4-5 kilogram
4 mnd.4-5 kilogram4-5 kilogram
5 mnd.4-5 kilogram5-6 kilogram
6 mnd.5-8 kilogram6-8 kilogram
7 mnd.6-7 kilogram7-9 kilogram
8 mnd.7-9 kilogram8-10 kilogram
9 mnd.7-9 kilogram9-12 kilogram
10 mnd.7-9 kilogram9-13 kilogram
11 mnd.7-9 kilogram9-14 kilogram
12 mnd.7-9 kilogram9-14 kilogram
Gewichtstabel beagle

Hoe groot moet een Beagle met zes maanden zijn?

Een Beagle van zes maanden oud bereikt over het algemeen zijn volwassen hoogte, die tussen de 25 en 35 centimeter ligt. Ze wegen meestal ook 6 tot 9 kilogram op deze leeftijd.

Hoeveel groter wordt mijn Beagle?

Er zijn een paar manieren om in te schatten hoeveel groter uw Beagle zal worden.

De gemiddelde Beagle bereikt zijn volwassen lengte met acht maanden en zijn volwassen gewicht met anderhalf jaar. Als uw Beagle echter minder dan achttien maanden oud is, kan hij nog groeien. De maattabel hierboven kan u een betere schatting geven van de uiteindelijke grootte van uw hond als volwassene.

Daarnaast kunt u de poten van uw Beagle onderzoeken. Zien ze er groot uit in vergelijking met hun poten en lichaam? Zo ja, dan is dit een typisch puppykenmerk dat aangeeft dat je Beagle pup nog in de groei is!

Als je je Beagle bij een fokker hebt gekocht, kun je bij hen terecht voor een nauwkeurigere schatting van de uiteindelijke grootte en hoogte van je pup op basis van de nesten van hun ouders. De groottecategorie waarin ze vallen op basis van hun volwassen lengte zal enig inzicht geven in hoeveel ze uiteindelijk zullen wegen.

Op welke leeftijd is een Beagle volgroeid?

Beagles bereiken hun volle lengte rond de leeftijd van acht maanden en krijgen meestal overgewicht rond de leeftijd van 18 maanden als ze niet goed in de gaten worden gehouden. Als eigenaar van een Beagle is het van vitaal belang dat u hun gewicht en dieet nauwlettend in de gaten houdt om hen te helpen de gevaren van overgewicht te voorkomen.

Hoe groot is een volwassen Beagle?

Volgens de American Kennel Club mogen volwassen Beagles die 33 cm of minder schofthoogte hebben niet meer dan 20 pond wegen. Beagles die tussen 33 en 38 centimeter groot zijn, kunnen tussen de 20 en 30 pond wegen. In het algemeen lijken Beagles op miniatuur jachthonden – ze zijn sterk genoeg om lange tochten te maken en hebben een evenwichtig lichaam.

Beagle tricolor puppy is posing. Cute white-braun-black doggy or pet is playing on yellow background. Looks calm and confident. Studio photoshot. Concept of motion, movement, action. Negative space.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn Beagle gezond is?

De Veterinary Centers of America melden dat Beagles kwetsbaar zijn voor bepaalde genetische gezondheidsaandoeningen, waaronder een ziekte van de cervicale tussenwervelschijf. Dit komt vooral voor bij honden met een lange rug en korte poten van drie tot zes jaar oud

Als u symptomen bemerkt zoals nekpijn of een verandering in de manier van lopen – waaronder uw hond die zijn hoofd lager houdt dan normaal met spierkrampen in de schouders, nek en hoofd – neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts voor verdere instructies over de behandeling van uw pup.

De beste manier om de gezondheid van uw hond op lange termijn te waarborgen is regelmatige diergeneeskundige zorg. Een dierenarts kan uw Beagle screenen op veel voorkomende gezondheidsproblemen, zoals suikerziekte, en u helpen eventuele problemen te behandelen of te voorkomen.

Als uw hond een dringende of ongeplande veterinaire behandeling nodig heeft, kunt u zich die dan veroorloven? Uit een recent onderzoek blijkt dat slechts een klein deel van de huisdiereigenaren in staat zou zijn de kosten van in totaal 5000 euro te dekken. Hierdoor komt de meerderheid van de ouders in een gevaarlijke situatie terecht als hun harige vriend ziek wordt of gewond raakt.

Zorgen maken over hoe u de medische zorg voor uw hond kunt betalen is verleden tijd met een huisdierenverzekering. Een huisdierenverzekering vergoedt tot 90% van de veterinaire kosten, zodat u uw Beagle de best mogelijke zorg kunt bieden. Net als mensen leven honden tegenwoordig langer en hebben ze gezondheidszorg van hoge kwaliteit nodig om zo gelukkig en gezond mogelijk te leven.

Door te investeren in een huisdierenverzekering creëert u een vangnet voor uw harige vriend, zodat hij ongeacht de zorgkosten altijd de best mogelijke veterinaire behandeling krijgt. Stel uw vangnet vandaag nog op om ervoor te zorgen dat uw pup gedurende zijn hele leven alleen de beste zorg krijgt. Bovendien bieden de meeste welzijnsverzekeringen voor huisdieren routinediensten zoals gebitsreiniging voor honden.

De Beagle is een jachthond

De hoogte van Beagles, die gewoonlijk tussen 33 en 41 cm bedraagt, is geen toeval. Dit hondenras werd vanaf de vijftiende eeuw gebruikt voor de jacht; ze werden speciaal gefokt voor de jacht op klein wild zoals konijnen en hazen tijdens drijfjachten.

Een van de voordelen van de bouw van de Beagle is dat hij heel gemakkelijk onder struiken en gewassen door kan kruipen. Hierdoor was de kans dat een Beagle een konijn of haas zou vangen erg groot. Bovendien kon de Beagle door zijn compacte formaat gemakkelijk door de jager worden gedragen.

Een kleine hond met een grootse persoonlijkheid

De Beagle is een klein, maar zeer uitgesproken hondenras. Dit blijkt zowel uit hun uiterlijk als uit hun innerlijke kenmerken. Het zijn actieve honden die altijd hun neus volgen. De Beagle heeft een ongelooflijk sterk reukvermogen en scherpt zijn jachtinstincten aan.

Bovendien zal hij alles doen om zijn baasje een plezier te doen. Hij is een zeer actieve en sociale hond die van gezelschap houdt. Deze kleine hond kan er niet tegen om alleen te zijn en zal vaak luid blaffen bij verlatingsangst.

Nadelen van de kleinere bouw

Hoewel Beagles klein van gestalte zijn, kleven er ook nadelen aan. Hernia’s komen vrij vaak voor bij dit hondenras door de unieke manier waarop hun schouders en rug groeien. Dit verhoogt de kans op problemen zoals hernia’s of zenuwpijn.

Laatste gedachten

Beagles zijn geweldige, trouwe honden die ondanks hun kleine formaat een grote plaats in ons hart innemen. Gun uzelf gemoedsrust en geef uw Beagle bescherming mocht het ergste gebeuren door met je beagle door de huisdierverzekeringen naast elkaar te vergelijken en de beste te vinden voor uw geliefde pup!

Vergelijkbare berichten