Word gelukkiger met een hond !

Corgi Fons & Wannes

Een huisdier voor persoonlijke ontplooiing

Wist u dat er niks boven een huisdier gaat om gelukkig te zijn? Dieren hebben een weldadige invloed op ons humeur en onze gezondheid.

Teleurgesteld in de mens? Appartement te leeg wanneer u ‘s avonds thuiskomt? Gewoon zin in een knuffel? Dan is het hoog tijd om aan een huisdier te denken!

Poes, hond, vogel, schildpad, knaagdier, goudvis… Keuze te over! De tijd en het geld die u erin investeert, variëren sterk naargelang de grootte en de aard van het beestje. Bent u toch wat bang voor het onderhoud van een huisdier? Vergeet dan niet dat de ongemakjes lang niet opwegen tegen het plezier dat u eraan beleeft.

Max, Kitty en Nemo, echte medicijnen!

Het is wetenschappelijk bewezen dat huisdieren stress verjagen en een goede gezondheid bevorderen. Baasjes van een viervoeter hebben beduidend minder problemen met hoge bloeddruk, cholesterol of triglyceriden.

Maar ook op mentaal vlak hebben dieren psychologische krachten. Eigenaars van een huisdier hebben minder stress en nemen minder vaak psychofarmaca. Ze zijn ook actiever, minder geïsoleerd en dus minder vatbaar voor depressies.

Behalve ziektes voorkomen, kunnen dieren ook genezen. In sommige ziekenhuizen helpen ze de patiënten minder stress te hebben en positief te blijven.

Joggen in goed gezelschap

Uw hond is ook een onvermoeibare bondgenoot in de strijd tegen overtollige kilo’s. Aangezien hij op tijd en stond naar buiten moet, beweegt u meer. En wie weet, ontmoet u wel nieuwe mensen tijdens die wandelingen.

Een hond voor uw kind

Een hond bewaakt uw woning en geeft uw gezin een veilig gevoel, maar hij is ook een grote troef in de ontwikkeling van uw kinderen. Hij staat altijd klaar om te spelen en te knuffelen. Hij helpt hen groot te worden en is het middelpunt van de familie, want hij brengt generaties samen.

Bezint eer ge begint

Overtuigd van het welzijn dat een huisdier u kan verschaffen? Vergeet dan niet dat het een belangrijk engagement is. Denk goed na voor u de stap zet en praat eerst eens met vrienden die een huisdier hebben. En denk eraan: huisdieren maken ons gelukkig, zorg er dus voor dat zij dat ook zijn!

bron : http://blog.1207.be/themas/wellness/een-huisdier-voor-persoonlijke-ontplooiing

Vergelijkbare berichten