Home » Rasbeschrijvingen » Thai Ridgeback dog of Thaise pronkrug

Thai Ridgeback dog of Thaise pronkrug

Rasbeschrijving van de Thai ridgeback

De Thai Ridgeback wordt beschouwd als een van de oudste rassen en ze zijn ontstaan in Thailand. Dit ras werd en wordt gebruikt als jachthond, waakhond en beschermer van de familie. Dit ras blijft grotendeels ongetemd en onafhankelijk.

Karakter

Thai Ridgeback dog of Thaise pronkrug
Thai Ridgeback dog of Thaise pronkrug

Dit gespierde en middelgrote ras is onverschrokken, alert en krachtig. De Thai Ridgeback is zeer wendbaar, atletisch, uniek en sierlijk. Ze zijn zeer alert bij elke beweging of bij elk geluid. Het is een prachtig en moedig ras en zijn goed in staat om zich aan te passen aan een nieuwe omgeving

Temperament

De Thai Ridgeback is zeer intelligent, loyaal en diep toegewijd en is een trouwe metgezel en felle waakhond. Ze zijn afstandelijk en wantrouwig tegenover vreemden. Dit ras doet het het beste in een huis met oudere attente kinderen. Ze kunnen over het algemeen niet goed opschieten met andere honden of andere huisdieren bij wie ze niet zijn opgegroeid. Ze zijn zeer beschermend ten opzichte van hun familie en zullen agressief reageren naar iets of iemand die ze als een bedreiging zien. De Thai Ridgeback kan niet goed tegen alleen zijn en wordt niet aanbevolen voor de beginnende hondenbezitter.

Verzorging

De Thai Ridgeback vereist wekelijkse verzorging en zorg. De vacht moet regelmatig worden geborsteld en gekamd om dode haren te verwijderen. Wassen mag alleen worden gedaan indien nodig. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de ogen, oren en tanden. Ze kunnen niet goed tegen koele klimaten. De Thai Ridgeback is een relatief gezond ras, hoewel ze gevoelig kunnen zijn voor heupdysplasie.

Vacht

De vacht van de Thai Ridgeback komt voor in twee verschillende varianten. Het eerste type bestaat uit een stugge, korte en rechte buitenvacht met een zeer dunne ondervacht. Het tweede type bestaat uit een korte, dichte vacht die een fluwelen verschijning en textuur heeft. Een onderscheidend kenmerk van de Thai Ridgeback is dat de haren in de nok van de rug in tegengestelde richting loopt. De kleur van de vacht komt voor in blauw, rood, beige en zwart. Dit ras verhaard licht.

Trainen en opvoeden

De Thai Ridgeback heeft een gedegen gehoorzaamheidstraining nodig net als een intense en uitgebreide socialisatie. Over het algemeen zijn het snelle leerlingen die goed luisteren en hun baad erg graag behagen. Opvoeding moet gegeven worden met liefde, respect, stevigheid, eerlijkheid, consistentie en geduld. Dit ras blinkt uit in behendigheid.

Activiteit en bewegen

De Thai Ridgeback gedijt op oefening en stimulatie. Het is zeer belangrijk dat dit ras zich niet gaat vervelen, want dan kunnen ze zeer destructief worden. Zij zullen het goed doen in een appartement op voorwaarde dat ze voldoende beweging krijgen. Echter, de Thai Ridgeback doet het het beste met een grote tuin waar er voldoende ruimte is om te ravotten en rennen. Ze genieten van stevige wandelingen en geniet van alle familie-activiteiten.

Kenmerken

Rasgroep: Spitsen en oertypes

Leeftijd: 12 – 13 jaar

Schofthoogte: Reu 56 – 61 cm, 51 – 56 cm

Gewicht: Reu 23 – 34 kg, Teef 16 – 25 kg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*