Kunnen honden kersen eten?

Fruit is een lekker en (meestal) gezond tussendoortje voor een hond, maar niet al het fruit is veilig voor onze harige vrienden. Als het specifiek om kersen gaat, zijn er enkele gevaren waarvan u zich bewust moet zijn.

Wees uiterst voorzichtig bij het voeren van kersen aan honden

Het grootste gevaar van kersen is dat hun pitten, stengels en bladeren cyanide bevatten, dat giftig en potentieel dodelijk is als het in voldoende grote hoeveelheden wordt geconsumeerd. Kersenpitten kunnen ook vast komen te zitten in het spijsverteringskanaal van een hond en darmblokkades veroorzaken.

Hoe zit het met maraschino-kersen, waarvan de pit al is verwijderd? Ze zijn misschien pitvrij, maar marasquins zijn geen goede hondensnack omdat ze zijn gezoet met tonnen suiker.

kunnen honden kersen eten?

Wat te doen als uw hond een hele kers inslikt?

Als uw hond zijn pootjes op een hele kers krijgt als u niet kijkt, raak dan niet in paniek. Een enkele kersenpit veroorzaakt geen cyanidevergiftiging. Maar u moet letten op symptomen van darmblokkade, waaronder braken, verminderde eetlust, constipatie en verminderde fecale productie.

Deze symptomen kunnen optreden tot 24 uur nadat uw hond een kersenpit heeft ingeslikt. Houd er rekening mee dat kleinere honden meer kans hebben op darmblokkades door een kleine put.
Als uw hond meerdere kersen eet, moet u letten op symptomen van cyanidevergiftiging. Deze omvatten moeizame ademhaling, fel rood tandvlees en verwijde pupillen. Als je merkt dat je hond meerdere kersen zonder pit heeft gegeten, is het een goed idee om uit voorzorg je dierenarts te bellen. Uw dierenarts kan besluiten dat de beste manier van handelen is om braken op te wekken om cyanidetoxiciteit te voorkomen.

Is het veilig voor honden om kersen te hebben?

Wat is het definitieve oordeel over kersen? Honden kunnen onbewerkte kersen eten, maar u moet uiterst voorzichtig zijn bij het bereiden ervan en kersen die niet goed ontpit zijn altijd buiten bereik houden.