Home » Voeding » Zijn druiven slecht voor honden?

Zijn druiven slecht voor honden?

Kunnen honden druiven eten? Het antwoord (en dit geldt ook voor rozijnen, die gewoon krenten en rozijnen zijn) is eenvoudig: Nee . Van druiven en rozijnen is bekend dat ze zeer giftig zijn voor honden, hoewel onderzoek nog moet uitwijzen welke stof in het fruit deze reactie veroorzaakt. Daarom moeten ook gepelde of pitloze druiven worden vermeden.

Geslacht, ras of leeftijd van een hond heeft geen invloed op het risico om getroffen te worden, en aangezien er geen bewezen hoeveelheid is die veilig is, moet u uw pup helemaal geen druiven of rozijnen geven.

Helaas kan de toxiciteit van druiven/rozijnen zelfs dodelijk zijn. Inname van het fruit kan mogelijk leiden tot acuut (plotseling) nierfalen bij honden. Volgens  ASPCA Animal Poison Control Center ontvingen ze in 2016 in totaal 3.722 telefoontjes met betrekking tot druiven en rozijnen.

Dit zijn de tekenen en symptomen die kunnen optreden na een giftige inname:

 • Verlies van eetlust
 • Lethargie, zwakte, ongewone stilte
 • Braken en/of diarree, vaak binnen enkele uren
 • Buikpijn (gevoelig bij aanraking)
 • Uitdroging (verschijnselen zijn onder meer hijgen, droge neus en mond, bleek tandvlees). Een snelle manier om te testen op uitdroging is door voorzichtig aan de huid aan de achterkant van de nek van uw hond te trekken. Het moet onmiddellijk terugveren.
 • Verhoogde dorst en/of urineproductie of verminderde hoeveelheid urine of volledige stopzetting
 • Nierfalen (wat fataal kan zijn)

Als uw hond druiven of rozijnen heeft ingenomen, is behandeling absoluut cruciaal. Neem contact op met uw dierenarts, die u kan aanraden zo snel mogelijk te braken. U mag echter geen braken opwekken als uw hond moeite heeft met ademhalen, tekenen van angst vertoont, bewusteloos is of als u niet zeker weet wat hij heeft gegeten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop