Waterkefir

Waterkefir is…

verfrissend, licht bruisend, probiotisch, maar daarnaast ook een eenvoudig zelf te bereiden frisdrank, o.b.v. slechts een paar ingrediënten. Namelijk: water, vruchten, suiker en waterkefirkorrels.
Bevat na bereiding vitamine B1 ( Thiamine), B2, B6, B12, C, D en H ( Biotine), zeer gezond dus!Het mooie is dat u met een éénmalige aanschaf, of verkrijgen van een kleine portie levende waterkefirkorrels, eindeloos, ja zelfs mogelijk levenslang uzelf (en anderen) kunt voorzien van deze overheerlijke en gezonde drank! Een must voor iedereen die zijn spijsvertering serieus neemt en deze wil vertroetelen met goede bacteriën en gisten, om zo de in- en uitwendige mens te versterken. En dat zowel voor mens als dier!

Therapeutische werking
Waterkefir

Waterkefir wordt een heilzame werking toegedicht voor een hele reeks klachten en gezondheidsproblemen. Genoemd worden o.a.:Tubercelose,
Kanker,
Maag- en darmaandoeningen (bv. ziekte van Crohn),
verstoorde stoelgang
Ontstekingen luchtwegen, nieren en blaas,
Zenuwziekten,
Bloedarmoede,
Hoge bloeddruk,
Auto-imuun verstoringen,
Candidiasis (ondanks dat hier wel degelijk gisten in zitten!!)
huidaandoeningen (uitslag, eczeem)Verder wordt waterkefir gebruikt om te ontslakken en de verstoorde darmbalans weer in balans te krijgen, na bijvoorbeeld een antibioticakuur.
De Russische professor Menkiw heeft baanbrekend onderzoek gedaan naar de relatie tussen kefirgebruik en de kwalen kanker, tubercelose en maag- en darmaandoeningen. Zo is van de mensen in de Kaukasus (waar kefir van oudsher gebruikt werd) bekend dat deze ziektes er nagenoeg niet voorkomen.

Gezien het feit dat er helaas nog weinig over de medicinale werking van kefir is terug te vinden, is het van groot belang dat nieuwe inzichten, onderzoek en met name wetenschappelijke onderbouwing bekend gemaakt worden zodra deze voorhanden zijn. Ik zal daar graag op deze plaats een plekje voor inruimen, al is het maar een link naar de juiste pagina.
Zie de pagina Probiotica en wetenschap voor andere links die verwijzen naar informatie over de relatie (water)kefir en verschillende ziektebeelden.

Let wel op dat deze drank niet geschikt is voor diabetici; ze bevat doorgaans altijd nog wel wat restsuiker, naast de vruchtensuiker van de vruchten. Bovendien moet men rekening houden met een kleine hoeveelheid alcohol, die in de drank aanwezig kan zijn (maximaal 2% na 2 a 3 dagen, maar gemiddeld veel minder: maximaal zo’n 0,5%, maar meestal niet meer dan 0,2%).
Verantwoording:

Bedenk bij dit alles ook, dat als u kefir therapeutisch wenst te gebruiken – wat heel goed kan -, het eerst zaak is contact op te nemen met uw huisarts of voedingsdeskundige voor advies en overleg! Ook al zijn er geen contra-indicaties of bijwerkingen bekend. Buiten dat kunt u natuurlijk kefir ook gebruiken, simpelweg vanwege het feit dat het gewoonweg erg lekker is! Wij zullen nimmer op de stoel van een arts gaan zitten, daar hebben we immers ook niet voor gestudeerd. Dat oordeel laten we dan ook graag aan andere, gekwalificeerde professionals over.

bron: http://www.waterkefir.net/

Vergelijkbare berichten