Home » Geen categorie » Kunnen honden mango eten?

Kunnen honden mango eten?

Heb je je ooit afgevraagd: “Kunnen honden mango eten?” Het antwoord is ja , dat kunnen ze. Deze vrucht zit boordevol vitamines en is veilig voor uw pup om te consumeren, zolang hij wordt geschild en de pit wordt verwijderd. Het is belangrijk op te merken dat u uw hondengenoot mango alleen met mate moet geven.

Is mango goed voor honden?

Mango bevat veel vezels, evenals vitamine A, B6, C en E, waardoor het behoorlijk voedzaam is voor zowel mens als hond. De snack is ook zoet, dus uw hond zal er waarschijnlijk dol op zijn. Als de vrucht rijp is, is hij zacht, maar je moet hem toch in kleine stukjes snijden om verstikkingsgevaar te voorkomen.

Mogelijke gevaren van het eten van mango

Voordat je je hond mango voert, schil je hem en verwijder je de pit. Hoewel honden technisch gezien de huid kunnen eten, kan het moeilijk te verteren zijn, dus het is het beste om het van tevoren te verwijderen. Mangokuilen kunnen daarentegen een ernstig verstikkingsgevaar opleveren en vast komen te zitten in het spijsverteringskanaal van uw pup. De pit van een mango bevat ook kleine hoeveelheden cyanide.

Als uw hond toevallig een mangopit inslikt, bestaat de kans dat deze zonder moeite door zijn lichaam kan. Maar als u een verandering in zijn eetgewoonten opmerkt, bel dan onmiddellijk uw dierenarts.

Ten slotte moet je oppassen dat je je hond niet te veel mango geeft. Te veel fruit of groente kan buikpijn en diarree veroorzaken . Als u vragen of opmerkingen heeft over het voeren van uw hond mango, raadpleeg dan een dierenarts.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop