Beagle pups te koop Woefkesranch

Beagle

Kenmerken

De hond is behoorlijk stevig gebouwd. De schofthoogte varieert van 33 tot 41 cm en het gewicht is ongeveer 15 kilo. Ook wordt de hond tussen de 12 en de 15 jaar oud. Maar ook niet ongewoon is als ze 17 jaar worden. De hond heeft een eigenzinnig karakter en gaat graag zijn eigen gang, maar dat weten veel baasjes in het ras juist erg te waarderen.

De hond komt in drie kleuren voor: zwart, wit en lichtbruin; de meeste beagles hebben alle drie de kleuren (“tricolor”). Oudere beagles hebben natuurlijk ook grijze haren. De beharing kent twee variëteiten: de gladharige en de ruwharige. Bij de gladharige is het haar glad, heel dicht en niet te kort. Bij de ruwharige zeer dicht, stekelig en draadachtig. De vacht is goed bestand tegen weersinvloeden. Sinds 1950 is de ruwharige beagle uit de rasstandaard geschreven en komt officieel niet meer voor. Ook komen er twee kleuren voor in bijvoorbeeld lime, tan, zwart, geel en rood.

Afkomst Naam ‘Beagle’

De naam is afkomstig van het woord Beag, Beg of Beigh, wat “klein” betekent in het Keltisch, en werd voor het eerst gebruikt in de regeringstijd van koning Henry VII(tussen 1457 en 1509).

Karakter

De beagle is een vriendelijke, enthousiaste hond. De in veel boeken over beagles als “vrolijk” omschreven honden zijn over het algemeen vriendelijk en niet agressief of verlegen. Ze houden van menselijk gezelschap en hoewel ze vreemdelingen soms in eerste instantie terughoudend of met geblaf tegemoet treden, zijn ze snel gewonnen. Dit maakt beagles enerzijds geen goede waakhonden, maar vanwege hun typische beaglegeblaf kunnen ze kwaadwillenden wel afschrikken.

Ze  luisteren graag en passen zich goed aan, aan nieuwe baasjes. Beagle pups staan daarom ook bekend als goedluisterende lieve honden. Commando’s, zoals ‘zit’ leren ze snel. Ze zijn als pup speels, maar na verloop van tijd verandert de hond naar een lieve, brave en graag spelende hond. Als men ze leert dat ze niet mogen schooien (bedelen om eten), doen ze dit meestal niet meer.

Volwassen Beagle

Beagles zijn ook snel zindelijk. Als ze als pup slapen, moeten ze als ze wakker zijn even de kans krijgen om hun behoeften te doen. Beagles kunnen zeer goed met kinderen overweg en dat is wellicht de belangrijkste reden dat ze de laatste decennia in steeds meer huishoudens gehouden worden. Beagles hechten zich zeer aan hun baasjes en kunnen verlatingsangstkrijgen als ze te lang alleen gelaten worden. Beagles hebben ook voldoende beweging nodig. Een wandeling door het bos of aan de zee vinden ze geweldig. Het zijn intelligente honden, maar zeer doelbewust en eigenwijs. Het eigenwijze karakter bezorgt de opvoeders doorgaans veel plezier

bron: http://nl.wikipedia.org/

Ook op zoek naar een Beagle pupje ?

Woefkesranch is een erkend Belgisch fokker ,

met meer dan 20 jaar Beagle-ervaring : tel : 0032 15 755 942

kijk hier naar onze beschikbaar Beagle-pupjes