Home » gezondheid » Hoe u het afstoten kunt stoppen – laat uw hond minder ruiven

Hoe u het afstoten kunt stoppen – laat uw hond minder ruiven

Heb je je ooit afgevraagd waarom sommige hondenrassen de neiging hebben om hondenallergieën te hebben, terwijl andere honden hun haar niet laten vallen? Of heb je je afgevraagd waarom bepaalde rassen zich anders gedragen als het gaat om het afstoten van hun haar? De antwoorden op deze vragen en meer zullen in dit korte artikel worden behandeld. Allereerst wil ik een korte definitie geven van hondenallergieën. Hondenallergieën zijn het resultaat van een reactie op een of meer elementen in het dieet, de omgeving of de genetica van de hond.

Een van de meest voorkomende symptomen van hondenallergie is jeuk of huiduitslag rond het hoofd en de nek. Als uw hond die niet zoveel werpt wel begint te vervellen, dan wilt u de huid van de hond zorgvuldig onderzoeken. Let op roodheid, vlekken of zweren bij of op het hoofd van de hond. Pas vooral op voor de hond die niet te veel werpt en hoest of verkouden is.

Het volgende waar u naar moet zoeken, is haaruitval bij honden. De oorzaak van haarverlies bij honden kan heel anders zijn dan de oorzaak van haarverlies bij mensen. Een van de meest voorkomende oorzaken van haarverlies bij honden is bijvoorbeeld een parasiet- of bacteriële infectie. Andere veelvoorkomende oorzaken van haarverlies bij honden zijn stress, leeftijd en hormonale veranderingen. Het is belangrijk om er zeker van te zijn dat uw hond niet lijdt aan een ziekte of aandoening die haaruitval kan veroorzaken.

Als u tekenen van ziekte opmerkt bij uw hond, ga er dan niet vanuit dat dit de oorzaak is van het verharen van uw hond. Honden kunnen veel verschillende ziekteverschijnselen vertonen en u moet deze aandoeningen eerst uitsluiten. Mogelijk moet u uw dierenarts bezoeken voor meer diepgaande informatie over de oorzaak van de ziekte van uw hond. Sommige ziekten die overmatige uitscheiding bij honden kunnen veroorzaken, zijn hondenziekte, hondsdolheid, hepatitis en para-influenza.

Haarverlies bij honden kan ook worden veroorzaakt door voedingstekorten. Een gebrek aan vitamine A, B, C of E kan leiden tot overmatige uitscheiding bij honden. Overmatig haarverlies bij honden kan ook worden veroorzaakt door een dieet dat te veel vet of suiker bevat. Suiker en vet zijn niet alleen slecht voor de gezondheid van een hond, ze kunnen ook leiden tot overmatige uitscheiding.

Als je de reden probeert te achterhalen waarom je hond buitensporig verhaart, probeer hem dan een beter dieet te geven. In plaats van hem tafelresten te geven of hem lekkers te geven om op te snacken, vervangt u deze voedingsmiddelen door hoogwaardig eiwitrijk voedsel. Probeer uw hond kip, vis of eieren te geven in plaats van hondenvoer. Het kan moeilijk zijn om uw hond nieuwe dingen te geven om op te kauwen, dus waarom zou u het niet leuk voor hem maken door zijn gebruikelijke dieet af te wisselen met nieuwe en gezondere.

Als geen van deze technieken u helpt erachter te komen wat de oorzaak is van het afstoten van uw honden, bezoek dan een dierenarts voor een deskundige diagnose. Er kunnen ernstige onderliggende gezondheidsproblemen zijn die haarproblemen bij uw hond veroorzaken. Het is belangrijk dat u medische aandoeningen uitsluit voordat u beslist welke behandeling u wilt gebruiken.

Er zijn een paar dingen die u kunt doen als u haaruitval bij honden wilt stoppen. U moet ervoor zorgen dat u uw hond een goed dieet geeft, regelmatig beweegt en hem gezond en gelukkig houdt. Als je nog steeds moeite hebt om de oorzaak van het haarverlies van je hond te achterhalen, ga dan naar een dierenarts. Ze helpen u de oorzaak te achterhalen en geven u behandelingsopties.

De beste manier om het afstoten te stoppen, is door stress in het leven van uw hond te vermijden. Wanneer een hond veel stress in zijn leven heeft, neemt de kans toe dat hij zijn haar verliest. Zorg er dus voor dat u uw hond voldoende aandacht en liefde geeft. Honden die zich constant zorgen maken over hun uiterlijk of over het feit dat ze alleen worden gelaten, hebben de neiging om gefrustreerd over hun gezicht te wrijven met hun ellebogen of knieën omdat ze geen manier kunnen vinden om te stoppen met vervellen. Geef uw hond voldoende ruimte en dwing hem niet om een bepaalde plek te gebruiken om zijn behoefte te doen. De hel leert uiteindelijk een ander gebied te vinden waar hij zijn zaken kan doen zonder jouw medelijden te krijgen.

Vaak is haaruitval bij honden erfelijk. Als uw hond op jonge leeftijd te veel haar heeft, kunt u hem door een dierenarts laten controleren om er zeker van te zijn dat het geen probleem is dat door iets anders wordt veroorzaakt. Sommige honden ontwikkelen haaruitval als gevolg van een huidprobleem, zoals vlooienbesmetting, haren trekken, allergieën of zelfs genetica. In deze gevallen moet u mogelijk het onderliggende probleem behandelen in plaats van het afstoten zelf.

Een andere optie voor uw hond als hij te veel lijkt te verliezen, is een shampoo genaamd Luvva. Het wordt al jaren in Europa gebruikt en heeft bij veel dieren bijgedragen aan het verminderen van overmatig haarverlies. Dit product werkt door etherische oliën te gebruiken om uitscheiding bij uw hond te stoppen. Het reinigt het dier voorzichtig zonder schadelijke chemicaliën of geuren in zijn vacht te brengen. Je merkt de eerste week dat je hem gebruikt een verschil in zijn jas. Helemaal gelukkiger en gezonder zijn als gevolg van het gebruik van Lavva.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*