Hoe hond afkoelen bij warm weer

Het kan verrassend gemakkelijk zijn voor mensen of honden om oververhit te raken in de hete maanden van de zomer. Als je het te warm hebt, kun je een koud drankje pakken en in de airco zitten. Als uw hond het te warm krijgt, is het aan u om de tekenen op te merken en hem af te koelen. Als je je afvraagt ​​hoe je een hond afkoelt, overweeg dan gekoelde matten , gekoeld water en lekkere koude lekkernijen als uitstekende opties. 

hoe hond afkoelen

Oververhitting is gevaarlijk voor honden

De zomermaanden maken het gemakkelijk voor een hond om oververhit te raken. Daarom is het belangrijk om proactief te zijn bij het koelen van uw hond – wacht niet tot u tekenen van hitte-uitputting opmerkt. Neem haar mee voor wandelingen tijdens de koelere delen van de dag en laat haar nooit alleen in een auto. 

Een zonnesteek is gevaarlijk. Tekenen zijn onder meer lusteloosheid, glazige ogen, harder ademen, zeer hoge lichaamstemperatuur of bezwijken. Zonnesteek is een medisch noodgeval dat de aandacht van een dierenarts vereist.  

Daarom is het het beste om uw hond af te koelen als onderdeel van uw routine. Als u uw pup koel houdt, hoeft u niet te reageren op een noodgeval met een zonnesteek.

Hier zijn enkele tips om uw hond af te koelen als het warm weer is.

1. Geef je pup een gekoeld bed

Als uw hond moet afkoelen, is een gekoelde mand een geweldige plek om te beginnen. De Beezteez Quick Cooler is geschikt voor binnen of buiten en heeft geen stroom nodig. Voeg gewoon water toe en bewaar het op een schaduwrijke plek. Als je het buiten gebruikt, bewaar het dan een nacht in een koud huis om het nog beter te laten werken.  

Door een bed van de hete grond te tillen, blijft het ook koeler. De Adori Honden Stretcher is een verhoogd, waterdicht bed met een midden van gaas dat ervoor zorgt dat huisdieren koel blijven. Je kunt er eventueel een Beezteez Quick Cooler op leggen. Of probeer een Beezteez Quick Cooler voor een verhoogd bed dat is ontworpen om koel te blijven.      

2. Zorg voor veel gekoeld water

U kunt uw hond helpen af ​​te koelen door koel water direct beschikbaar te hebben. De Cooling Bowl is een geweldige manier om dit te doen, of je nu thuis bent of op reis bent met je pup. Vries de kom een ​​nacht in en voeg de volgende dag water toe. Het heeft geen elektriciteit nodig. Breng gewoon de kom en wat flessen water mee als u op een warme dag reist of op vakantie bent met uw hond.    

3. Trakteer uw hond op een koude snack

Een koel tussendoortje kan ervoor zorgen dat uw hond zich heerlijk voelt als het buiten warm is. Je kunt kleine ijsblokjes met lekkers erin of een bevroren kauwspeeltje gebruiken. Je kunt zelfs een beetje bevroren banaan gemengd met pindakaas in de vriezer bewaren. Er zijn nogal wat menselijke voedingsmiddelen die veilig zijn voor honden en die lekkere opties maken.     

4. Breng je hond in de schaduw

Haal uw hond uit de hete zon en in de schaduw. Een verhoogd, schaduwrijk bed dat buiten staat, is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat uw hond altijd toegang heeft tot schaduw. Het Pet Cot House heeft een raam aan elke kant dat kan worden opengeritst voor een betere luchtstroom op echt warme dagen, terwijl het ook schaduw biedt voor uw hond.  

De Pet Cot Canopy is een open, verhoogde hoes die schaduw biedt zonder uw hond in te sluiten als hij meer frisse lucht verkiest. Het kan worden bevestigd aan bedden voor huisdieren, zoals de Original Pet Cot .   

5. Breng je pup naar binnen

Een goede manier om uw huisdier te helpen afkoelen, is door haar naar binnen te brengen waar de airconditioning aanstaat. Een ventilator is meestal niet genoeg. Fans drogen het zweet op, waardoor de mens afkoelt. Maar honden zweten niet in de eerste plaats; ze koelen af ​​door te hijgen (hoewel ze een beetje door hun voeten zweten). Dit maakt een ventilator niet zo nuttig voor honden als voor mensen. Maar een koele kamer met de airco aan is een geweldige ontsnapping aan de hitte. Om nog meer te helpen, trek je de jaloezieën dicht om de hete zon buiten te houden.

6. Samen in het water spelen

Spelen in het water kan een geweldige manier zijn om zowel u als uw hond af te koelen op een warme zomerdag. Koop een kinderbadje, vul het en ga lekker door het water rennen en spetteren. Je kunt zelfs een slang met een sproeierbevestiging pakken en deze in de lucht schieten, zodat je hond kan spelen in de zachte stroom die naar beneden komt. (Zorg ervoor dat u het watervolume laag houdt.) U kunt ook een natte, koele handdoek pakken en uw pup erop laten liggen.

Proactief zijn om uw hond koel te houden in de zomer is de beste manier om de hitte te verslaan. Als uw hond moet afkoelen, gebruik dit dan als een kans om samen te komen in de schaduw terwijl u geniet van verfrissende drankjes voor uw volgende avontuur.

Veelgestelde vragen

Hoe koelen honden zichzelf af?

Zodra hun lichaamstemperatuur stijgt, kunnen honden niet door hun huid zweten zoals wij doen om af te koelen. 
Honden zweten door hun voetzolen, maar het is door te hijgen dat honden de nodige lucht door hun lichaam laten circuleren om af te koelen. 
Opmerking: Honden met korte gezichten koelen vanwege de structuur van hun bovenste luchtwegen niet effectief door te hijgen en verdragen geen hoge temperaturen.

Hoe weet je of het te warm is om je hond uit te laten?

Gebruik de vijf-secondenregel om er zeker van te zijn dat het veilig is om je hond uit te laten. 
Deze tip komt via Moon Valley Canine Training en het is vrij eenvoudig. 
Wanneer u uw hond uitlaat, plaats dan de rug van uw hand op de stoep. 
Als je hem daar geen vijf seconden kunt houden, is het te warm om je hond uit te laten.

Vergelijkbare berichten