Home » gezondheid » Bach Bloesems

Bach Bloesems

Wat zijn Bach Bloesems nu eigenlijk?

De remedies van Bach zijn aftreksels van wilde bloemen. De aftreksels worden geconserveerd met alcohol (brandy). De bloemen kunnen van planten, struiken of bomen afkomstig zijn. Dr. Bach verzamelde de bloemen en legde ze in gewoon water. Hij liet ze dan enkele uren in de zon staan nabij de plaats waar hij ze verzameld had. Daarna werden de bloemen weggegooid en werd het aftreksel geconserveerd met brandy. Vanuit deze “mother tincture bottles” werden dan enkele druppels in een flesje met brandy gedaan, waarna er flink geschud werd. Dit werd dan enkele malen herhaald tot hij een oplossing had die zeer sterk verdund was. Tegenwoordig worden de Remedies ook bereid door middel van afkooksels van bloemen, maar velen geloven dat de oorspronkelijke manier betere effecten geeft.

Men zegt vaak dat Bach Bloesems een vorm van homeopathie zijn. Dit is echter niet waar. Homeopathie is ook gebaseerd op een natuurlijke genezing, maar de werking is anders. Een homeopathisch middel zet het lichaam aan om de kwaal sneller te overwinnen, door bijvoorbeeld de aanmaak van extra antistoffen. Dit middel gebruiken bij een gezond individu kan de kwalen zelfs veroorzaken. Bij een zieke persoon kan het de klachten zelfs verergeren. Een verkeerd gekozen middel kan hier dus vervelende gevolgen hebben.

Bach Bloesems werken echter anders.
Men gaat ervan uit dat elk lichaam een bepaald energieveld heeft, net zoals elke bloem. De hierboven beschreven methode zorgt ervoor dat het water de energiefrequentie van de bloem overneemt. Wanneer iemand dan de druppels neemt kan hij/zij deze energiegolven opnemen. De energievelden van de bloem en van de patiënt komen zo samen en beïnvloeden de toestand van de patiënt.

Uit een gebruiksflesje heb je 2 maal per dag 8 druppels nodig. In dringende gevallen mag je de remedies om het half uur toedienen.
Een gebruiksflesje bestaat uit water met van elke bloem 2 druppels uit een voorraadflesje. Van de Rescue Remedy zijn 4 druppels nodig.

Er zijn 2 manieren om de druppels toe te dienen.
Je kan ze rechtstreeks aan het dier geven door ze uit het gebruiksflesje op een stukje voer te doen, maar je kan ze ook in de drinkbak doen. Dan heb je 2 druppels nodig uit elk gewenst voorraadflesje (4 voor Rescue Remedy).

Welke bloemen zijn nu heilzaam voor een gestresste hond?
Er zijn enkele remedies die succes hebben bij stress. Elke hond is echter verschillend en je kan enkel de perfecte remedie samenstellen als je het karakter van de hond goed kent.

Vaak genoemde remedies bij stress zijn:

– Elm

– Agrimony

– Cherry plum

– Rescue Remedy (clematis, cherry plum, impatiens, rock rose en star of Bethlehem)

Bach bloesems
Bach bloesems

Om te illustreren dat Bach Bloesems ook nog voor vele
andere zaken gebruikt kunnen worden, zal ik nog enkele
remedies bespreken die in het asiel vaak toegepast
worden:

– Heather: kan gebruikt worden tegen verlatingsangst na een herplaatsing.

– Holly: helpt tegen baknijd.

– Chicory: ook tegen baknijd.

– Cherry plum: werkt goed bij honden die nogal chagrijnig zijn en vaak uitvallen.

– Cerato: is goed voor honden die twijfelen aan zichzelf en onzeker zijn.

– Crab apple: helpt vaak om andere remedies beter te doen aanslaan en vermindert overmatig likken.

– Vervain: voor te koppige honden.

– Impatiens: werkt zeer goed in het asiel bij honden die geen zelfcontrole hebben en die zichzelf constant opjagen.

– Rock water: zorgt voor emotionele flexibiliteit.

– Star of Bethlehem: voor traumaverwerking.

– Walnut: bevordert het aanpassingsvermogen, zowel bij het aankomen in het asiel, als na een plaatsing. Deze werkt ook zeer goed bij katten.

– Rescue Remedy: tegen stress en trauma.

De Bach Bloesem remedies zijn zo sterk verdund dat er eigenlijk van de bloemen zelf geen meetbare hoeveelheid meer overblijft. Het enige wat een dergelijk flesje bevat is water, de alcohol om het water te conserveren en “de energie” van de bloem. Het is uiteraard moeilijk om te geloven dat zoiets een dier kan genezen. Er zijn dan ook zeer veel mensen die niet geloven in deze methode. Maar toch ben ik ervan overtuigd dat het tot op een zekere hoogte kan helpen.
Het beste bewijs voor mij is mijn eigen hond. Die heeft namelijk zijn hele leven lang last gehad van reisziekte. Hij moest overgeven, zat te kwijlen en beefde de hele rit lang. Dan probeerden we de druppels en het resultaat is verbluffend. Hij is nog steeds niet op zijn gemak in de auto, maar hij heeft sindsdien niet meer overgegeven in de auto en het kwijlen is ook gestopt.

Waarom is dit nu een bewijs dat het werkt? Wel, de meeste critici beweren dat de verbeteringen die waar te nemen zijn toe te schrijven zijn aan het placebo-effect. De mensen denken dat het werkt, en daarom zijn er verbeteringen waar te nemen. Maar een dier kan niet denken dat het nu wel beter zal gaan omdat hij druppeltjes heeft genomen. En toch is er beterschap.

Bach Bloesems hebben ondertussen al vele mensen overtuigd die er niet in geloofden. Hier geldt zeker “zien is geloven”. Probeer het eens, voor je zegt dat het niet helpt.

bron : http://www.woefkesranch.be/hondenweetjes/stress-bij-honden.php

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*