Labradoodle

Australian Labradoodle ‚Äď Australische Labradoodle hypoallergeen

Is een Australische Labradoodle hypoallergeen?

eerst leggen we de oorsprong van de Labradoodle uit,
daarna de term hypoallergeen.

Welke rassen zijn in haar ontstaansgeschiedenis van de Australian Labradoodles ingebracht ?
De eerste kruising was een Labrador en een Poedel. Ingekruist zijn de Ierse Waterspaniel, de Poedel (verschillende groottes en kleuren), Engelse en Amerikaanse Cocker spaniels, en recentelijk de Soft Coated Wheaten Terrier (speciaal geselecteerde Ierse bloedijnen).

Wat betekent hypoallergeen?

Hypoallergeen betekent dat er minder tot geen allergenen in een product voorkomen. Meestal wordt het gebruikt voor cosmetica. Er zijn geen strenge regels voor het gebruik van het woord. Vaak gaat men er vaak vanuit dat alle Australian Labradoodles hypoallergeen zijn.

Maar bestaat een hypoallergeen ras eigenlijk wel?¬†Tot dusver is er echter geen wetenschappelijke onderbouwing om te mogen spreken van een ‚Äėhypoallergeen‚Äô ras. Zie dit artikel dat in 2015 is gepubliceerd in het tijdschrift van Dierengeneeskunde.

Niet alle Australian labradoodles zijn hypoallergeen!

Een fokker van Australian Labradoodles kan wel zeggen dat zo‚Äôn 90-99% van zijn pups hypoallergeen zijn, maar ze moeten natuurlijk nog steeds getest worden!¬†Het is namelijk niet waar dat alle Australian labradoodles hypoallergeen zijn.¬†Daarnaast heeft ook niet iedereen last van dezelfde allergie√ęn en wordt ook niet elke allergie veroorzaakt door hondenhaar maar ook doorhondenspeeksel of ontlasting.

Een Australian Labradoodle is wel een van de beste keuzes als je last hebt van allergie√ęn.¬†Als je echter last hebt van een allergie, kun je het beste een test laten doen of een tijd met een Australian Labradoodle doorbrengen. Alleen op die manier kun je er ach¬≠ter komen of een hond een aller¬≠gi¬≠sche reac¬≠tie bij je vero¬≠orzaakt.

Vergelijkbare berichten